Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

VIDEO – Criminalul din Dej a recunoscut omorul comis în Anglia: ”A fost un accident”

0 16.339

Tânărul de 28 de ani din Dej care a ucis cu lovituri de ciocan o femeie în Anglia în anul 2013 și care a fost ridicat azi cu mascații de la locuința lui din Dej și-a recunoscut fapta.

În această dimineață, polițiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. și cei de la I.P.J. Cluj au efectuat o percheziție la Dej, la domiciliul unui bărbat, suspect de comiterea infracțiunii de omor asupra unei femei din Marea Britanie. Este vorba despre un bărbat, de 27 de ani, cetățean român, Cristian Sabou, care ar fi comis fapta la finalul anului 2013, în localitatea britanică Bosham.

Cristian Sabou și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor, imediat ce a fost capturat la locuința acestuia din Dej, în această dimineață, puțin după ora 6. Anchetatorii i-au prezentat mandatul de percheziție, i-au citit drepturile și i-au acordat răgaz să-și cheme avocatul, însă acesta a refuzat. El a declarat polițiștilor că nu a vrut să o omoare pe femeie, că a intrat în casa acesteia ca să fure, știind că acolo sunt bunuri de valoare, și că a fost ”păcălit” de alții să comită furtul. Despre crimă spune că a fost un accident.

„S-a întâmplat un accident. Nu am vrut să-i fac rău. A fost un accident, m-a pus cineva să intru în casa aia, că a fost vorba că-s bani în casa aia și lucruri de valoare și m-a pus pe mine, am fost picat la mijloc, prins în capcană. Și de frică s-a întâmplat, vă zic sincer”, a declarat Sabou în fața anchetatorilor.

Tânărul prins azi, 10 iulie, la Dej, era căutat de la sfârșitul anului 2013. Acesta a ucis cu sânge rece o femeie, în vârstă de 55 de ani. Este vorba despre Valerie Graves, mamă a doi copii. Aceasta a fost văzută ultima oară în viață la ora 22:00, pe 29 decembrie 2013.

Nu au existat semne de luptă, dar o examinare post-mortem a constatat că femeia a suferit răni severe la cap după ce a fost lovită cu un ciocan. Crima s-ar fi petrecut probabil aproape de miezul nopții. Ofițerii au găsit arma crimei la 600 de metri de casa în care se afla Valerie Graves.

Astăzi însă, criminalul se pare că a căzut în mâinile legii. Autoritățile britanice au emis și ele un comunicat de presă prin care se descrie lungul și complicatul caz al lui Valerie Graves.

Foto: BBC – Valerie Graves

La 30 decembrie 2013, scriu aceștia, mamă și bunică, în vârstă de 55 de ani, Valerie Graves a fost găsită brutal ucisă în dormitorul casei din Smugglers Lane, Bosham. Stătea în chirie, în timp ce proprietarii erau departe pentru perioada Crăciunului.

Cel suspectat și ridicat astăzi de trupele speciale din municipiul Dej, județul Cluj, este un tânăr de 28 de ani, pe numele de Cristian Sabou. La arestarea acestuia au fost prezenți și detectivii din echipa Surrey și Sussex Major Crime Team. Sabou va fi dus în fața instanței din Cluj-Napoca pentru a se confrunta cu procedurile de extrădare. Inspectorul-șef al inspectorului Jon Fanner a spus;

„Aceasta este o evoluție majoră în acest caz. Rezultatele anchetelor detaliate în România de către ofițerii din echipa Surrey și Sussex Major Crime Team, sunt o victorie a colaborării valoroase cu ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale de Investigații Penale din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Serviciul de Investigare Penală din Cluj, Brigada de Operații, Cluj și procurorul local” a afirmat Inspectorul-șef Jon Fanne.

„Este o evoluție majoră în sarcina noastră de a obține justiție pentru Valerie și familia sa, dar cazul este acum în fața instanțelor, procedurile sunt active și nu suntem în măsură să dezvăluim alte informații în acest moment” a mai adăugat acesta.

De îndată ce va fi returnat în Regatul Unit, Sabou va fi condus direct la Curtea de Magistratură din Sussex pentru o apariție inițială înainte de a fi reținut în custodie pentru procesul judecătoresc al Coroanei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More