Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO cu lucrările efectuate la magistrala de apă care alimentează Dejul

0 1.894

De mai bine de trei zile angajații Companiei de Apă Someș, ai firmei Boccardo din Cluj-Napoca, alături de autorități locale și județene se chinuie să reia alimentarea cu apă în municipiul Dej și în comunele înconjurătoare.

Vineri după-amiaza, la ora 15, muncitorii încă lucrau să găsească soluții pentru a repara situația care a provocat o criză generală, care afectează aproape 50.000 de locuitori.

Lucrările de pe raza localității Nima, unde urma să se realizeze branșamentul la rețeaua de apă a satelor Nima și Bunești, se desfășoară la foc continuu încă de miercuri.

Seara trecută reparațiile efectuate la lucrarea derulată de compania Boccardo au dat o rază de speranță dejenilor, care au beneficiat de apă pentru foarte puțin timp (unii, însă, chiar deloc), însă în această dimineață, în jurul orei 4, garniturile puse la conducta principală de apă au cedat din nou. Astfel, groapa, ce trebuia să fie un cămin betonat special pentru astfel de lucrări, s-a umplut de apă.

A fost nevoie, din nou, ca motopompele să intre în acțiune și să scoată apa din respectiva groapă, pentru ca muncitorii să încerce, din nou, să repare ce s-a stricat.

Potrivit reprezentanților Companiei de Apă Someș, o piesă necesară în rezolvarea problemei a fost comandată, pentru a fi instalată în această după-amiază.

În realitate, potrivit surselor noastre, cei responsabili de această lucrare au comandat o piesă de 7.000 de euro din Olanda, care însă a cedat ieri, iar acum muncitorii încearcă de fapt să prelungească o garnitură metalică instalată marți și care nu are lungimea suficientă.

Ne-am deplasat azi la fața locului (vezi video LIVE mai jos) pentru a urmări exact ce se lucrează, iar pe imagini se poate observa că în timp ce patru muncitori aflați în groapă dau cu flexul într-o parte, în timp ce sudează în altă parte, alți ”responsabili” dau indicații de pe margine. Acest scenariu a avut loc și zilele trecute, iar rezultatul a fost același pe care-l știm cu toții: Dejul tot nu are apă.

Ba mai mult, cei vinovați de acest dezastru sunt mai preocupați să arunce vina unii pe alții, în loc să conlucreze pentru a găsi soluții salvatoare. Azi, de exemplu, cei de la Boccardo au dorit să intervină în lucrări, dar nu au fost lăsați de cei de la Compania de Apă, care a luat problema în propriile mâine, se pare, la fel de incompetente. După-amiază însă cei de la Boccardo lucrau pentru a repara ”hiba” în conductă.

Bineînțeles, nici până la această oră responsabilii celor două părți nu au putut să ofere o dată exactă, zi sau chiar oră, la care furnizarea apei în Dej va fi reluată.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More