Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Cum arată epava avionului prăbușit în Apuseni

1 39
Foto: Off Road Transilvania
Foto: Off Road Transilvania

Două persoane și-au pierdut viața și alte cinci au fost rănite după ce un avion sanitar a aterizat forțat în munții Apuseni, la granița dintre județele Cluj, Alba și Bihor.

Sute de persoane au participat la operațiunile de căutare a epavei avionului și a victimelor, răniții fiind găsiți de niște pădurari abia după șapte ore de la prăbușire.

Pilotul avionului, Adrian Iovan, a murit la câteva ore de la accidentul aviatic, deși inițial era conștient și comunica fără probleme cu colegii lui. Acesta a rămas încarcerat la bordul avionului. O studentă în anul 4 a murit și ea la scurt timp, din cauza rănilor suferite și a hipotermiei. Copilotul este și el în stare gravă, având fracturi la ambele picioare, însă, din fericire pentru el, a fost transportat la timp la echipajele de salvare și apoi la spital.

În afară de cei doi piloți ai avionului de mici dimensiuni, ceilalți pasageri făceau parte din personalul medical al spitalelor din București și Oradea. Aceștia se deplasau în capitala Bihorului pentru a preleva organe de la o pacientă aflată în moarte cerebrală.

A fost făcută publică ultima înregistrare cu pilotul Adrian Iovan. Jurnaliştii de la Publika.md au făcut prezentat această ultimă convorbire purtată de Iovan.

Ultimele persoane care l-au auzit în viaţă pe pilotul Adrian Iovan au fost controlorii de trafic aerian ai turnului de control din Sibiu.

Aceştia i-au dat acordul pilotului de a traversa zona şi i-au furnizat informaţiile despre starea vremii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More