Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Dezastru ecologic pe Someș. Mii de pești morți și alții chinuindu-se să respire la malul râului

1 366

someseanul-Dezastru ecologic mii de pesti morti pe raul Somes

Un caz deosebit de grav a fost semnalat în cursul zilei de marți de către un pescar, care a găsit mii de pești zăcând morți pe malul râului Someș. 

Potrivit imaginilor postate pe o rețea de socializare, majoritatea peștilor provin din specia ”scobar”, însă pescarii care au filmat imaginile afirmă că sunt și alte specii de pește.

După cum se vede în materialul video, filmat la confluența râurilor Lăpuș și Someș, majoritatea peștilor mici sunt morți și plutesc cu burta în sus în apropiere de mal, în timp ce peștii ajunși deja la maturitate abia mai respiră, neavând nicio șansă să fie salvați.

Conform celor care au realizat filmulețul, de vină pentru acest dezastru ecologic ar fi compania Vital, operatorul servicii de alimentare cu apă și de canalizare în județul Maramureș.

”Asta s-a întâmplat azi-noapte, între 2 și 3 dimineața. Epurarea de la Baia Mare a dat drumul la tot că**tul. Mii de peștișori cu burta în sus. Mii de scobari. Bătaie de joc! Asta face epurarea Baia Mare. Puietul s-a dus tot pe apa sâmbetei. Nu poți nici să respiri”, spune Alexandru Mihai Toth, cel care a semnalat cazul.

Comentariile negative nu au întârziat să apară, foarte mulți dintre comentatori acuzând nepăsarea autorităților în această privință, dar mai ales practicile firmelor care deversează în râul Someș tone de substanțe poluante.

Potrivit reprezentanților Apele Române, situația semnalată este în curs de verificare, urmând a se stabili măsurile care se impun în acest caz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. adi spune

    Eu v-as impusca, ma! nenorocitilor !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More