Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

VIDEO| Eugen Tomac la Cluj: ”Suntem încrezători în șansele lui Theodor Paleologu”

0 118

Eugen Tomac a avut miercuri o conferință de presă la Cluj-Napoca, în care a a nunțat că Partidul Mișcarea Populară va da un vot de încredere Guvernului Orban.

Președintele PMP a avut în schimb un dialog cu Ludovic Orban pe tema reducerii numărului de ministere, precum și tăirea pensiilor speciale nejustificate: „Se vor desfința vreo 10-12 ministere, dar nu este suficient. Sper ca Ludovic Orban să aibă curaj să implementeze anumite măsuri în aceste momente dificile. Convingerea mea este că atât timp cât ne vom putea împrumuta nimeni nu va tăia din salarii. Premierul desemnat și-a luat angajamentul în scris de a tăia pensiile speciale. Ele sunt un furt și nu am auzit niciun parlamentar să alerge în campanie electorală să le spună alegătorilor să îi voteze pentru astfel de pensii. Toate pensiile de lux trebuie eliminate!”

„Sper ca viitorul guvern să aibă curajul, cel puțin în perioada aceasta de un an de zile, să iasă din această logică în care sănătatea este pur și simplu captivă. Captivă în mâinile unor interese care nu au nimic în comun cu tot ceea ce ține de nevoile cetățenilor. În România mor anual peste 60.000 de cetățeni, de boli care pot fi tratate și acest semnal trebuie să îi cutremure pe toți care pășesc în Ministerul Sănătății și pe cei care conduc guvernul. I-am spus acest lucru premierului desemnat Ludovic Orban, în întâlnirile pe care le-am avut în aceste zile, și am condiționat votul pe care îl vor da colegii mei, inclusiv domnul senator Lungu, la învestirea guvernului de săptămâna viitoare”, spune Eugen Tomac, președintele PMP.

Liderul PMP susține că a condiționat votul colegilor săi de partid, de săptămâna viitoare, atunci când urmează să fie învestit noul guvern condus de Ludovic Orban, de realizarea unor proiecte importante pentru țară, printre acestea fiind sănătatea și alimentarea cu gaze a cât mai multe locuințe.

„Cred, de asemenea, că viitorul cabinet are obligația, într-un termen cât mai scurt, să vină cu o strategie prin care să încercăm să convingem Comisia Europeană ca în exercițiul bugetar viitor să putem utiliza o parte din resursele alocate României pentru extinderea rețelelor de gaze pentru cetățeni. În comparație cu alte state vecine nouă, din Uniunea Europeană și nu numai, state care nu au aceleași resurse pe care le avem noi, ca țară, dar care totuși au reușit să-și extindă această rețea de gaze către populație, către gospodării, în proporție de peste 85 – 90%. În România, accesul la resurse naturale de gaze este de doar 32%, la ora actuală. Este iarăși un subiect pe care l-am discutat, negociat și am primit garanții din partea premierului desemnat, Ludovic Orban, că pentru viitorul cabinet, care sper să fie învestit luni, va fi o prioritate acest proiect pe care PMP l-a propus. Este vital să începem să gândim, să ne concentrăm, să ne canalizăm energia spre proiecte ce sunt priorități pentru țară”, mai spune Tomac.

Eugen Tomac l-a atacat pe Dan Barna, candidatul USR PLUS la alegerile prezidențiale, pentru că refuză o dezbatere cu candidatul PMP, la aceeași funcție, Theodor Paleologu. Din nou, Eugen Tomac le-a transmis tuturor candidaților la alegerile prezidențiale că invitația la dezbatere este deschisă.

„Suntem încrezători în șansele lui Theodor Paleologu privind scorul pe care îl va obține. Sunt profund dezamăgit și în același timp dezaprob total modul cum înțeleg să facă campanie electorală ceilalți contracandidați. Este incredibil că la 30 de ani de la prăbușirea comunismului, în societatea românească, pe politicieni încă îi mai bântuie frica. Frica de dezbatere. L-am văzut aseară pe candidatul USR PLUS, Dan Barna, care aproape se plângea la televizor că îl deranjează candidatura lui Theodor Paleologu și ce rău este că există Paleologu în această competiție, că s-ar putea din cauza lui să intre Dăncilă și alte povești de acest gen. Păi dacă este atât de bun, de ce nu acceptă Dan Barna o dezbatere cu Paleologu? Și dacă este atât de valoros să le demonstreze românilor, care își doresc să-l voteze pe candidatul nostru, că este mai bun decât el. Deci, frica aceasta și improvizația și încercarea de a se ascunde în spatele unor așa zise strategii politice sunt jalnice. Eu regret și nu vreau să trăiesc într-o țară în care politicienii, doar de dragul de a părea altceva decât ceea ce sunt, să se ascundă de dezbateri”, spune Eugen Tomac.

Eugen Tomac a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că este o sfidare din partea Vioricăi Dăncilă să facă încă o nominalizare, a lui Victor Negrescu, după ce a fost demisă şi se pregăteşte să părăsească Palatul Victoria.

„A greşit fundamental premierul demis Viorica Dăncilă când a propus un comisar vulnerabil. I s-a spus din prima clipă că nu este indicat să vină cu propunerea Rovana Plumb, a ignorat, a crezut că poate insista şi nu o poate opri nimeni în această nominalizare. Dar s-a văzut, totuşi, că la Bruxelles există mecanisme prin care, în mod inteligent, ţi se trimite înapoi candidatul. Când eşti demis şi mai sunt câteva ore până la despărţirea de Palatul Victoria este o sfidare să faci această nominalizare (a lui Victor Negrescu–n.r.), în condiţiile în care preşedintele CE a spus că aşteaptă învestirea noului Guvern sau închiderea crizei politice de la Bucureşti pentru a avea un corespondent legitim cu care să discute despre nominalizare. Încercarea Vioricăi Dăncilă de marţi arată că nu înţelege absolut deloc cutumele diplomatice”, a spus Tomac.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More