Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO EXCLUSIV – Cum a început furtuna apocaliptică ce a făcut ravagii la Dej

0 270

Zeci de blocuri rămase fără acoperiș, zeci de copaci rupți sau chiar smulși din rădăcini și zeci de mașini avariate, este doar o parte din bilanțul preliminar al furtunii ce s-a abătut duminică după-amiaza asupra municipiului Dej.

O zi liniștită de duminică avea să se transforme în doar câteva minute într-un scenariu al unui film care înfățișează sfârșitul lumii. Previziunile meteorologilor au venit târziu, în jurul orei 17:30 anunțându-se prin aplicația Departamentului pentru Situații de Urgență un cod galben de vânt și ploi pentru județul Cluj. În realitate însă, culoarea codului a fost mult mai întunecată iar după doar câteva minute cerul albastru, acoperit de nori albi, s-a înnegrit brusc. Chiar dacă ploaia nu și-a făcut apariția, vântul a bătut cu atâta intensitate încât a ridicat în câteva secunde vârtejuri de gunoaie și frunze de pe străzi.

Apoi s-a abătut vijelia, vântul bătând cu atâta putere încât a ridicat pe sus zeci de acoperișuri de pe blocuri din mai multe zone ale orașului.

Ca și la furtuna de acum două săptămâni, cele mai afectat au fost blocurile de locuințe din cartierul Dealul Florilor, după cum se vede și în imaginile surprinse de Someșeanul.ro. În imagini apare dezastrul surprins live la blocurile de pe strada Zefir și strada Luceafărului, strada Pepineriei, dar și mai sus, pe strada Aurora. Aici, mai multe blocuri au rămas fără mare parte din acoperișul de tablă, care a fost smuls de vânt și aruncat peste blocurile vecine sau peste mașinile din parcări. De asemenea, acoperișul școlii Avram Iancu, corpul B, a fost și el afectat.

Scenarii asemănătoare au avut loc pe strada Ecaterina Teodoroiu, unde un acoperiș a zburat peste stradă și a lovit balcoanele și geamurile locuințelor din blocul de peste drum, la peste 50 de metri, în cale lovind și avariind mai multe mașini. Un acoperiș de la un bloc din zonă a căzut și pe un magazin de pe strada respectivă, distrugând acoperișul.

La fel s-a întâmplat și pe strada Rozelor, unde de pe un bloc a fost smuls acoperișul, dar și o uriașă antenă radio, care era în pericol să cadă peste mașinile din parcare.

De asemenea, strada Mihai Eminescu a fost închisă în această seară după ce un copac a fost rupt de vânt și a căzut în mijlocul drumului. Avarii la acoperișuri s-au înregistrat și în Piața Ștefan cel Mare, dar și în alte zone din oraș, unde bucăți din acoperiș s-au desprins de pe case și blocuri de locuințe. În plus, în Parcul Mare din Dej s-au înregistrat mai mulți copaci rupți de furtună.

Sute de apeluri telefonice au înregistrat pompierii dejeni, care au intervenit în teren cu toate forțele, în sprijinul populației. Tot printre dejenii afectați de furtuna teribilă s-a aflat și primarul Costan Morar și viceprimarul Teodora Muncelean, dar și consilieri locali, angajați ai Primăriei Dej și ai Serviciului de Administrare a Domeniului Public, alături de polițiștii locali.

De altfel, primarul Costan Morar a declarat pentru Someșeanul.ro că va lua în considerare solicitările dejenilor afectați și de această dată, că va alcătui o comisie de verificare și control și că va încerca să ajute cu bani din fondul de urgență al bugetului local pentru repararea daunelor, în acest sens urmând să convoace o nouă ședință de îndată a Consiliului Local Dej.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1609323129130448.1073742411.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More