Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Explozie controlată. Proiectil de calibru mare descoperit într-o poiană

0 196

Pirotehniștii au distrus la fața locului un proiectil de calibru mare. Acesta a fost descoperit de un grup de detectoriști.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, azi în jurul orei 15:20, forțele de intervenție au fost alertate asupra faptului că un grup de detectori a identificat în zona Dealu Negru (într-o pășune) un proiectil de calibru mare.

Aceștia au oprit orice activitate în zonă și au solicitat intervenția echipajului pirotehnic. Pentru evitarea oricărui risc, pirotehniștii au ținut cont de faptul că proiectilul a fost tras prin gură de foc și că manevrarea acestuia implica un adevărat pericol.

Din această cauză s-a luat decizia de a-l distruge la locul unde a fost găsit. Echipajul pirotehnic, o mașină de stingere, un echipaj de prim ajutor SMURD si un echipaj de jandarmi au gestionat misiunea pentru ca totul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță.

„Subliniem reacția detectoristilor care au solicitat prompt intervenția echipajelor specializate, evitând în acest mod o posibilă tragedie” au transmis cei de la ISU Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More