Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Femeie pusă sub control judiciar. A înșelat mai mulți bătrâni prin metoda accidentul

0 343

Polițiștii clujeni au identificat și depistat o femeie bănuită de comiterea mai multor înșelăciuni prin metoda Accidentul.
În urma depistării, prejudiciul creat a fost recuperat în proporție de 90%.

Cei de la IPJ Cluj transmit faptul că, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul Secției 8 Poliție Rurală Huedin, au identificat o femeie în vârstă de 28 de ani, din comuna Jucu, bănuită de comiterea infracțiunii de înșelăciune prin metoda ,,Accidentul”.

În perioada 15 februarie – 28 martie, femeia ar fi participat la comiterea mai multor fapte de înșelăciune și astfel a cauzat un prejudiciu total de peste 38.700 de lei.

Însă, ieri, 30 martie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au depistat-o pe femeie pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În urma percheziției corporale efectuate, asupra femeii a fost găsită și ridicată suma de 12.500 de lei. Totodată, polițiștii au mai recuperat 21.400 de lei, bani proveniți din înșelăciuni. Prejudiciul total a fost recuperat în proporție de 90%.

Din investigații a reieșit că, la data de 27 martie, femeia s-a deplasat la domiciliul unei femei de 92 de ani, din Cluj-Napoca, de unde a ridicat suma de 3.500 de lei. De asemenea, la data de 28 martie, s-a deplasat la domiciliul unei alte persoane de 78 de ani, din Cluj-Napoca, de unde a preluat 32.000 de lei.

În urma extinderii cercetărilor, oamenii legii au stabilit că femeia ar mai fi comis o faptă de înșelăciune, prin aceeași metodă, în luna februarie a acestui an. Așadar, la data de 15 februarie, ar fi prejudiciat o femeie de 89 de ani, din Cluj-Napoca, cu suma de 3.200 de lei.

Anterior, persoanele vătămate au fost contactate telefonic, fiind anunțate că fiii acestora au fost implicați în accidente rutiere și necesită intervenții chirurgicale, motiv pentru care le-au fost solicitați bani.

Femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la înșelăciune, în formă continuată.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a femeii, precum și pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a celorlalți participanți, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More