Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Focuri de armă la graniță, pentru prinderea contrabandiștilor de țigări

0 151

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei, peste 31.500 pachete cu țigări, în valoare de peste 365.800 lei, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere. Pentru oprirea contrabandiștilor de țigări, care nu s-au supus somațiilor legale, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase șapte focuri de avertisment.

În data de 29 martie a.c., în jurul orei 00.00, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului, județul Maramureș, a observat în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite. Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au tras șapte focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale, deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor legale.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.

Cu această ocazie, în zonă au fost descoperite 41 colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 21.440 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 250.400 lei.

Și polițiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Sighetu Marmației, judeţul Maramureş, au depistat în această dimineață, la malul râului Tisa, mai multe persoane, care transportau  colete voluminoase.

Agenții de poliție au procedat la somarea prin voce a celor în cauză moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean, prin apa râului Tisa.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, iar la fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 14 colete care conțineau cantitatea de 9.800 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 115. 000 lei.

În ambele cazuri ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More