Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

VIDEO/FOTO – 50 de infectați Covid-19 la azilul de bătrâni de la Sântioana

0 6.696

Numărul infectaților cu Covid-19 de la centrul de îngrijire vârstnici din Sântioana este în creștere. Este vorba despre 45 de vârstnici și 5 angajați.

Situația de la azilul de bătrâni de la Sântioana, comuna Țaga, județul Cluj, capătă proporții. Până în această seară au fost confirmați pozitiv la infecția cu noul coronavirus 31 de vârstnici cazați la centrul de îngrijire „Rebeca” din Sântioana.

La această oră mai multe echipaje de poliție, dar și prefectul județului, Mircea Abrudean, se află la fața locului. Totodată 5 angajați ai azilului sunt confirmați și ei pozitiv. Este vorba despre infirmiere și asistente, care au fost deja transportate la spital, două la Bistrița și trei la Cluj-Napoca.

Mai multe ambulanțe sunt așteptate pentru a prelua persoanele infectate. Acestea vor fi transportate la spitalul din Cluj-Napoca.

ACTUALIZARE

Bărbatul, de 80 ani, din județul Mureș, cazat la centrul de vârstnici din Sântioana și decedat la data de 9 mai, fără simptome COVID 19, dar cu boli asociate precum demență senilă avansată, a fost confirmat post mortem ca și infectat Covid-19 de către cei de la Institutul de Medicină Legală.

La Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Sântioana, comuna Țaga, ca urmare a testării personalului la ieșirea din tura de 14 zile, au fost depistați 5 dintre angajați pozitivi Covid19, asimptomatici, în condițiile în care la testarea obligatorie la intrarea în tură erau negativi.

S-a luat măsura testării tuturor 56 de locatari ai centrului, fiind depistați 45 de pozitivi, asimptomatici. Aceștia vor fi transportați la spitalele dedicate din Cluj-Napoca. Restul locatarilor negativi vor fi mutați într-o clădire separată, până la finalizarea procedurilor de dezinfecție și nebulizare a clădirii principale, a transmis prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More