Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Grupare de hoți ce acționau în Cluj, prinsă în flagrant

0 81

flagrant hoti bijuterii furt

Poliţiştii clujeni au reţinut, pentru 24 de ore, trei bărbaţi bănuiţi că ar fi pătruns, prin forţarea uşii de acces, în locuinţe din judeţele Cluj şi Mureş şi ar fi sustras bani şi bijuterii.

La data de 19 septembrie, în baza cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Cluj au organizat un flagrant pentru depistarea unui grup de bărbaţi bănuiţi de furturi din locuinţe, situate în judeţele Cluj şi Mureş.

Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că ar fi implicaţi trei bărbaţi cu vârste între 21 şi 26 de ani, din judeţul Mureş, care ar fi pătruns în locuinţe prin forţarea uşii de acces. Aceştia au fost depistaţi în flagrant, la scurt timp după ce au părăsit locul faptei cu un autoturism, în urma sustragerii de bunuri dintr-un imobil situat pe strada Băiţa, din municipiul Cluj-Napoca.

Poliţiştii i-au oprit în trafic, la ieşirea din localitatea Feleacu, iar în urma controlului efectuat asupra persoanelor şi asupra autoturismului au găsit, ascunşi în vehicul, bani, bijuterii şi şurubelniţe. Prejudiciul cauzat părţii vătămate este de aproximativ 46.500 lei, fiind recuperat în totalitate.

Acţiunea a fost organizată cu sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Mureş şi al luptătorilor din cadrul Serviciilor de Operaţiuni Speciale Cluj şi Mureş.

Bărbaţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţiştii sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută de Codul penal şi urmează să fie prezentaţi cu propunere legală, în faţa unităţii de parchet competente.

Poliţiştii continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea tuturor faptelor comise de persoanele implicate, în vederea tragerii la răspundere penală.

Pentru a nu fi victima acestui gen de fapte, POLIŢIA RECOMANDĂ:

– Nu ţineţi sume mari de bani sau bijuteri în casă, neasigurate şi nu lăsaţi impresia că deţineţi astfel de bunuri;

– Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare aflate în locuinţă;

–  Uşile apartamentelor trebuie să fie solide, cu sisteme de închidere sigure;

– Nu lăsa niciodată o cheie de rezervă într-un loc ascuns, cum ar fi preşul de la uşă, într-un ghiveci sau în cutia poştală.

– Nu furnizaţi informaţii despre vecinii dumneavoastră persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii;

– Dacă părăsiţi locuinţa în timpul nopţii lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune; Acestea i-ar putea speria pe hoţi.

– Draperiile sau jaluzelele vă pot feri locuinţa de priviri indiscrete. Nu permiteţi ca bunurile de valoare să se vadă prin fereastră;

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More