Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Heroină traficată sub formă de budincă și praf pentru prăjituri

0 105

droguri-heroina-budinca

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog din cadrul I.G.P.R. şi procurorii D.I.I.C.O.T. au ridicat, în vederea confiscării, 75 de kg. de heroină, în urma unui control în trafic.

Poliţiştii au destructurat o grupare infracţională, specializată în traficul internaţional de droguri de mare risc, pe ruta Turcia – România – Europa de Vest.

La data de 9 decembrie a.c., a fost oprit în trafic un autotren, care efectua un transport de dulciuri pentru o societate comercială, al cărei administrator este o femeie. În urma controlului, au fost descoperite 75 de kilograme de heroină. Drogurile erau disimulate în plicuri sigilate de aproximativ 150 de grame, printre produsele alimentare transportate (biscuiţi, băuturi răcoritoare, praf de budincă).

În cauză, a fost identificat organizatorul acestui transport de droguri, un cetăţean turc. În urma investigaţiilor a reieşit faptul că, în cursul anului 2013, cei doi (femeia şi cetăţeanul turc) ar fi deţinut şi transportat diferite cantităţi de heroină, din Turcia în România, pentru a fi vândută.

În aceeași zi, a fost începută urmărirea penală împotriva a celor doi suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc şi trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc., ulterior fiind efectuată şi o percheziţie domiciliară la locuinţa acestora. Aici, polițiștii au găsit 4.000 de euro, 900 de lei şi mai multe telefoane mobile şi cartele SIM.

Faţă de bărbat a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie sesizat Tribunalul Bucureşti în vederea luării măsurii arestării preventive.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More