Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Încă 13 romi de la Dej, transportați la spital cu coronavirus

0 3.595

Numărul persoanelor depistate pozitiv cu infecția cu noul tip de coronavirus în comunitățile de romi din Dej a depășit pragul de 50.

De trei zile ambulanțele clujene nu mai fac față pentru a transporta la spitalele din Cluj-Napoca persoanele confirmate pozitiv cu COVID-19, bilanțul în comunitățile de romi din Dej depășind astfel 50 de persoane.

După ce vineri seară 26 de persoane au fost ridicate de la o adresă de pe strada Mihai Viteazu și de pe strada Brândușei, sâmbătă după-amiază a venit rândul altui lot de confirmați să fie ridicați de la domiciliu și transportați la Cluj-Napoca.

Astfel, de la o altă adresă de pe strada Mihai Viteazu au fost ridicate azi 10 persoane, femei, bărbați și copii, alte trei persoane fiind preluate de la Spitalul Municipal Dej. Cu toții au fost transportați la spitalele din Cluj-Napoca, unde s-au alăturat celor 11 persoane din aceleași comunități de romi care fuseseră internate zilele trecute.

În această dimineață a fost la Dej și prefectul Mircea Abrudean, însoțit de șeful IPJ Cluj, Mircea Rus, primarul Costan Morar și șeful Poliției Municipiului Dej, Alin Câmpean. Aceștia s-au deplasat în teritoriu, într-o vizită în teren în comunitățile de romi cu cazuri confirmate, pentru a verifica măsurile de izolare luate în privința acestor familii.

Până în prezent s-au făcut peste 100 de teste în comunitățile de romi din oraș, iar rezultatele au venit pozitive pentru peste 50 dintre aceștia. Cei care au rămas acasă sunt strict supravegheați de forțele de ordine, care vor avea grijă zi și noapte a aceștia să respecte izolarea la domiciliu și să nu iasă din case.

Întreaga operațiune de ridicare a persoanelor confirmate pozitiv cu infecția cu COVID-19 a fost transmisă în direct de Someșeanul.ro pe pagina de Facebook.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More