Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Incendiile de vegetație fac prăpăd. Trei hectare de pădure cuprinse de flăcări

1 594

Liziera și coronamentul unei păduri au fost cuprinse de flăcări din cauza utilizării arderii pentru igienizarea unui teren. Flăcările au scăpat de sub control.

În cursul zilei de ieri, 25 aprilie, în jurul orei 14:00, o autospecială pentru stins incendii a fost alertată pentru a limita și lichida flăcările care au cuprins vegetația uscată, liziera și câteva porțiuni din coronamentul pădurii situate în apropierea localității Muntele Bocului, comuna Băișoara.

Pompierii, transmit cei de la ISU Cluj, au intervenit mai bine de patru ore pentru stingerea tuturor focarelor incendiului și au reușit să evite propagarea acestuia mai departe de limitele în care a fost găsit.

Suprafața afectată a fost de aproximativ 3 hectare de pădure (litieră și coronament), dar și 4 hectare de vegetație uscată. Incendiul s-a extins la pădure după ce arderea utilizată pentru igienizarea terenului a fost scăpată de sub control, notează purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Marin pop spune

    Sper ca e o gresala de tipar … corect e liziera litiera e cu totul altceva

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More