Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Incendiu generalizat într-o gospodărie din Arcalia. Au ars casa, anexe, animale și un depozit

0 819

Pompierii militari bistrițeni au fost solicitați noaptea trecută să intervină la un incendiu izbucnit la o casă din localitatea Arcalia, în urma căruia o familie a rămas fără acoperiș deasupra capului.

Pentru stingerea incendiului pompierii militari au acționat cu: cinci autospeciale de stins incendii și două echipaje de prim ajutor SMURD fiind sprijiniți și de SVSU Șieu Magherus.

Conform ISU Bistrița-Năsăud, când au ajuns pompierii la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la anexele gospodărești (garaj, spații de depozitare, adăpost de animale) și era extins la casa de locuit cu riscul de a se propaga la încă o casă de locuit plus garaj care erau in continuarea anexelor. Forțele s-au concentrat pe protecția caselor de locuit și evacuarea din zona de risc a unei butelii.

Au ars în totalitate: lemnăria, adăpostul de animale, depozitul de cereale, 1 ATV, o drujba, 1 atomizor, 1 grătar pe gaz, 1 aragaz, lemne de foc, o moara, placi de osb, poștă, 2 găleți cu lichide inflamabile.

Casa de locuit a fost afectată în proporție de 75%, acoperișul și planșeul casei au fost afectate în totalitate, iar pereții casei s-au degradat. Suprafața toată afectata: aprox. 400 m2. Din nefericire au ars 1 porc și 60 de păsări.

Au fost salvate: casa de locuit din vecinătatea anexelor care avea alipit și un garaj.

Potrivit ISU, cauza probabila a incendiului a fost stabilită ca fiind efect termic produs de un mijloc de încălzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit.

Din fericire nu au fost surprinse victime în incendiu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More