Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Incendiu uriaș la o fabrică din Parcul Industrial Dej

0 2.582

O fabrică de prelucrare a produselor din hârtie a luat foc joi după – amiaza, flăcările fiind vizibile de la kilometri distanță.

Alarma la numărul unic de urgență 112 s-a dat în jurul orei 15.50, când flăcări uriașe au izbucnit pe geamurile fabricii, iar fumul negru și gros era vizibil încă din drumul național 1C.

Incendiul a izbucnit la o hală nou de producție a firmei Pehart Tec, inaugurată recent, în care se fabrica hârtie igienică Pufina.

La fața locului intervin pompierii dejeni cu mai multe autospeciale de stingere a incendiilor.

Intervenția pompierilor a fost una tardivă, primele autospeciale ajungând la 20 de minute de la apelul la 112. Până la sosirea acestora, angajații firmei au încercat să țină flăcările sub control cu ajutorul mijloacelor de stingere a incendiilor din dotare.

În interiorul fabricii se aflau aproximativ 20 de persoane, acestea reușind să se autoevacueze.

Actualizare ISU Cluj

În aceste momente se intervine pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o hală a fabricii de hârtie din Dej.
Intervin la fața locului trei autospeciale cu apă și spumă, care au sunt suplimentate cu două autospeciale și o platformă pentru intervenții de la înălțimi.

La fața locului a fost prezent și un echipaj SMURD, care, până acum, a consultat șase persoane cu suspiciuni de intoxicație cu fum sau arsuri ușoare. Nici una dintre acestea nu a necesitat transport la spital sau investigații suplimentare.

ACTUALIZARE: Poziția oficială a Pehart

În cursul zilei de ieri, la fabrica noastră din Dej a izbucnit un incendiu. Din fericire, personalul nostru a fost evacuat, urmând protocolul intern pentru astfel de incidente. Șase dintre colegii noștri au avut nevoie să fie evaluați de către echipajele de urgență care au fost prezente la fața locului, conform cu procedura; nu au necesitat alte îngrijiri medicale. Le mulțumim încă o dată echipajelor de pompieri care au stins incendiul. Daunele sunt exclusiv de natură materială. Doar una dintre mașinile de produs hârtie tissue este afectată, dar celelalte mașini și liniile de converting funcționează în parametri normali.Aceasta este o situație specifică și avem procedurile potrivite pentru a evita producerea unor astfel de incidente pe viitor. Continuitatea business-ului nu a fost afectată și am început deja procesul de reconstrucție. Compania își va desfășura activitatea în mod obișnuit. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More