Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO | Locul unde masinile merg singure la deal

0 371

pantaaa

În mai multe zone din ţară, oamenii au fost martorii unui fenomen bizar: maşina a urcat singură dealul, deşi avea motorul oprit. Cel mai cunoscut loc de acest gen se află în Maramureş şi este considerat un loc cu proprietăţi paranormale.

Pe drumul dintre Budeşti şi Cavnic se află o pantă, unde, dacă oamenii scot maşina din viteză, aceasta porneşte singură la deal. Fenomenul are loc şi dacă sunt amplasate nişte bile pe asfalt sau dacă torni apă.

Unii spun că ar fi vorba de un fenomen paranormal sau despre o zonă puternic magnetizată,. Adevărul este că fenomenul e doar o iluzie optică – ochiul fiind minţit de peisaj că drumul urcă la deal, când, în realitate, el coboară. Experţii sunt de părere că este vorba despre o rupere de pantă cu schimbare de unghi, dând impresia de deal, deşi panta continuă.

Astfel de fenomene au mai fost înregistrate şi zona Bucium, din Iaşi, dar şi în Munţii Gutâi, la trecerea dintre  Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, Pasul Tihuţa şi chiar o porţiune în Babadag, Tulcea, Obârşia Lotrului, Buzău sau Măgura Baciului, Bacău. Dacă pentru zona Cavnic din Maramureş se ştie că este vorba despre o iluzie optică, pentru celelalte zone încă nu este nimic sigur: experţii spun că poate fi o iluzie optică, dar şi un câmp electromagnetic care să influenţeze deplasarea autovehiculului.

sursa:rtv.net

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More