Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Marșul bicicliștilor la Cluj

0 40

someseanul-critical mass marsul biciclistilor Cluj

Aproape 200 de bicicliști au participat vineri la Cluj la Critical Mass, marșul bicicliștilor ce are loc în ultima zi de vineri a fiecărei luni.

Participanții și-au dat întâlnire în Piața Unirii, de unde au pedalat până la Iulius Mall, trecând pe Bulevardul Eroilor. Bicicliștii au făcut turul Clujului, ajungând și prin cartierul Mărăști, Piața Gării sau cartierul Mănăștur.

Scopul acestui marș este acela de a atrage atenția șoferilor că și bicicliștii fac parte din trafic și că trebuie să fie atenți și la cei care pedalează.

Critical Mass este un eveniment care se desfăşoară la scară globală, în ultima vineri a fiecărei luni. Născut oficial sub acest nume în San Francisco, pe 30 Octombrie 1992, marşul este vocea milioanelor de biciclişti (şi nu numai) cerându-şi dreptul la o infrastructură urbană, respect şi siguranţă în trafic.

”Clujul a avut în ultimii ani o creştere considerabilă a numărului de biciclişti, în ciuda unui relief nefavorabil şi a unei structuri stradale dominată de haos şi constrângeri. Această creştere ar fi fost considerabil mai mare cu un sprijin real al autorităţilor locale, însă răspunsul acestora rămâne la nivel de promisiuni sau soluţii de mică anvergură, tratate superficial”, spun organizatorii pe pagina de Facebook.

Video: Horațiu Budăcean

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More