Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Mii de persoane au ieșit în stradă la Cluj și în toată țara: ”NU grațierii, NU amnistiei!”

0 56

Câteva sute de persoane au protestat miercuri seara în Piața Unirii din Cluj-Napoca faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului vizând graţierea şi modificările Codului penal.

La un moment dat între câţiva manifestanţi şi jandarmi izbucnind un conflict, în condiţiile în care forţele de ordine le-au cerut acestora să se legitimeze, oamenii scandând ”Jandarmeria apără hoţia” şi ”Ruşine!”. Protestul de la Cluj-Napoca nu a fost unul autorizat, acesta fiind inițiat pe Facebook.

Potrivit participanților la miting, ei s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca ca urmare a apelurilor lansate pe rețelele de socializare.

Participanții la miting au purtat pancarte pe care, printre altele, se putea citi: ‘Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare’, ‘Fără grațiere, fără amnistie, Clujul n-are amnezie’, ‘Vrem democrație fără amnistie’, ‘În democrație, hoții stau în pușcărie’.

Acțiuni similare de protest, la care au participat sute de oameni, au avut loc și în alte orașe mari din țară, printre care Iași, Sibiu, Timișoara sau Craiova.

Cel mai mare protest a avut loc însă miercuri seara în Capitală, unde peste 3.000 de oameni s-au adunat în Piața universității, după care au pornit în marș spre Palatul Victoria. Ajunși în fața Guvernului României, manifestanții au scandat „Demisia, demisia!”, „DNA să vină să vă ia!”, „Jos penalii!”, „La închisoare, nu la guvernare!”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, „Hoţii!”, „România, trezeşte-te!”, „PSD, ciuma roşie!”, „ALDE şi cu PSD, aceeaşi mizerie!”.

Dacă în alte orașe din țară protestatarii au anunțat că se vor întoarce în stradă și în această seară, la Cluj-Napoca un protest similar este anunțat pentru duminică după-amiaza.

Proiectul de graţiere: Care sunt pedepsele care vor fi graţiate şi cine va fi scutit de jumătate din pedeapsă

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More