Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Muniţie din al doilea război mondial descoperită într-o scorbură în Ilva Mare

0 203

Pompierii bistrițeni au fost solicitați miercuri să intervină în localitatea Ilva Mare, unde un localnic a descoperit în scorbura unui copac muniție de război. Aceasta a rămas neexplodată din perioada celui de-al doilea război mondial.

Bărbatul încerca să taie miercuri un măr, a cărui vârstă era între 80 și 100 de ani. La un moment dat, în scorbura copacului a descoperit mai multe obiecte de fier și și-a dat seama că este vorba despre muniție.

Speriat de o eventuală explozie, bărbatul a sunat imediat la 112 și a solicitat intervenția pompierilor militari. Imediat, la fața locului au ajuns specialiștii în pirotehnie de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița.

Aceștia au descoperit mai multe elemente de muniție, fiind identificată o bombă aruncător calibrul 50 mm explozivă şi 24 cartuşe calibru 7,92 mm. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud au ridicat muniția găsită și au transportat-o în condiţii de siguranţă pentru a fi depozitată alături de alte elemente similare găsite pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, urmând a fi distrusă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More