Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

VIDEO – O fetiță de 7 ani din Germania a venit la Dej cu un TIR plin de hrană, medicamente și produse pentru câinii din adăpost

1 251

donatie din Germania pentru Anima Pro Terra Dej (1)

O fetiță de doar 7 anișori din Germania, a văzut anul trecut pe o rețea de socializare apelul pentru ajutor transmis de Asociația Anima Pro Terra Dej, cea care are în administrare adăpostul de câini fără stăpân din oraș. Alături de părinții ei, Sarah Joyce a pornit în august 2014 spre Dej, cu un TIR încărcat de alimente pentru câini și pisici, jucării, saltele și paturi speciale, dar și produse medicale.

Atunci, fetița a promis că ceea ce s-a întâmplat va deveni o tradiție și că în fiecare an va veni la Dej pentru a aduce tot ce se poate strânge din donații pentru patrupedele din adăpostul dejean. Și iată că în acest an, tot în luna august, un nou TIR plin cu produse pentru animale a ajuns la Dej, alături de Sarah Joyce și de părinți acesteia, Claudia și Markus Dembeck, coordonatorii proiectului LET’S HELP Hilfe für Tierheime in Rumänien.

În total, 13 tone de produse pentru animale au fost descărcate la depozitul Anima Pro Terra de la Dej, dintre acestea 7,5 tone fiind doar alimente pentru câini și pisici, hrană uscată și conserve. Pe lângă acestea, la adăpostul dejean au mai fost donate cuști și căsuțe pentru câini, medicamente și aparatură medicală, pături, coșuri și saltele speciale, dar și jucării.

”Cu bucurie îi primim pe prietenii noștri din Germania, cu proiectul Let’s help, care sperăm să devină o tradiție. Au venit și anul trecut cu un TIR de donații pentru câinii din adăpost și de această dată au reușit să adune 7,5 tone de hrană pentru câini, plus o grămadă de multe alte lucruri folositoare într-un adăpost, adunate de la donatori din Gemania, care aleg să ajute câinii din România.

Proiectul a luat națtere din ideea unei fetițe, de 6 ani pe atunci, Sarah Joyce, care a călătorit deja de trei ori cu părinții în România și este de fiecare dată foarte încântată să vadă câinii din adăpost”, a declarat pentru Someșeanul.ro Stanca Trâmbițaș, reprezentant Anima Pro Terra Dej.

Pentru a descărca mulțimea de produse din autotren, viceprimarul Aurelian Mureșan a sărit în ajutorul asociației dejene și a trimis la adăpost un stivuitor cu care procesul de manevrare a paleților să fie mai ușor.

Potrivit reprezentanților Anima Pro Terra Dej, prin această donație, adăpostul din Dej este asigurat cu hrană pentru câini și cele trebuincioase cel puțin până în iarna acestui an. De altfel, Sarah Joyce și părinții acesteia, mari iubitori de animale care au adoptat și doi căței de la Dej, au spus că vor reveni și în iarnă cu un nou transport, pentru ca patrupedelor din adăpostul dejean să nu le lipsească nimic până anul viitor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Iubitoare de animale. spune

    Sper ca sunt sub observatie,sa nu se fure. Bine ar fii sa fie asa! Saracii caini. Sa fie bine toti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More