Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – O gravidă s-a aruncat din telescaun la Baia-Mare, după ce s-a oprit curentul

0 373

Din cauza furtunii violente din vestul ţării, o gravidă care a rămas blocată în telescaunul de la Şuior după ce instalaţia a rămas fără energie electrică, a sărit din telescaun, starea ei fiind stabilă.

În total, în telescaunul din localitatea maramureşeană Şuior au rămas blocaţi 20 de turişti, după ce aceştia au fost surprinşi de o furtună, au precizat reprezentanţii ISU Maramureş.

În urma vijeliei, un copac a căzut pe firele de telescaunului, iar instalaţia nu a mai pornit.

Mai multe persoane, între care un bebeluş de trei luni cu hipotermie şi un copil de 4 ani au fost evacuaţi de pompieri după ce au rămas blocaţi în telescaun în staţiunea maramureşeană Suior.

De asemenea, în Baia Mare foarte mulţi copaci au fost doborâţi şi au căzut pe case, maşini trotuare sau carosabil. ”Tot oraşul e acoperit de crengi şi frunze, fiecare al doilea copac e rupt sau afectat de furtună”, potrivit ISU Maramureş.

Comunicat ISU Maramureș:

”Pompierii băimăreni alături de jandarmii montani, salvamontiști și personal medical din cadrul SMURD și SAJ Maramureș au dus o luptă contra cronometru în această seară pentru a salva peste 20 de persoane surprinse de furtună și rămase blocate în telescaunul din stațiunea Șuior. Printre persoanele rămase blocate în telescaun se aflau și 4 copii, unul dintre ei în vârstă de trei luni. Pompierii alături de jandarmi și salvamontiști s-au mobilizat pentru salvarea micuțului care era în pericol de hipotermie. Copilul a fost coborât în siguranță de către salvamontiști și pompieri, iar apoi a fost predat unui echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță. De asemenea, în întreg județul Maramureș, pompierii alături de comitetele locale pentru situații de urgență acționează pentru înlăturarea efectelor furtunii declanșate în contextul codului portocaliu de vreme rea. Zeci de arbori și acoperișuri de case și blocuri au fost smulse de furia vântului.

În Pasul Gutâi pe DN 18, circulația este blocată complet, iar pe DJ 184 se circulă pe un singur sens. Echipaje ale poliției rutiere se află în zonele cu probleme și dirijează circulația.

Pompierii alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și alături de reprezentanții comitetelor locale pentru situații de urgență vor acționa în continuare pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună.”


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More