Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Percheziții în Vișeu de Sus. Tineri cercetați pentru lipsire de libertate, șantaj și tâlhărie

0 6.863

Poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Oraşului Vişeu de Sus, în urma informaţiilor deţinute, s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea, de către mai multe persoane, a unor infracțiuni de lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal, șantaj, violarea vieții private și tâlhărie calificată.

În cauză, activitățile de cercetare penală au fost continuate împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, delegați în cauză de către procuror, în vederea probării întregii activități infracționale.

În cursul zilei de astăzi, 7 februarie, polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătora Vișeu de Sus, au efectuat cinci percheziții domiciliare la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

Astfel, în baza probatoriului administrat, s-a reținut faptul că, în zilele de 25 și 26 decembrie 2022, patru persoane de 18, 27, 29 și 45 de ani, din Vișeu de Sus, ar fi atras doi tineri, de 22 și 23 de ani, din Vișeu de Sus, la domiciliul celei de 18 ani în Vișeu de Sus, unde era organizată o petrecere, și, ulterior, i-ar fi lipsit de libertate în mod ilegal.

În continuare, bănuiții i-ar fi înjosit pe cei doi tineri, forțându-i să recurgă la anumite acțiuni care să îi aducă într-o stare de umilință, agresându-i fizic, amenințându-i cu acte de violență, iar unei persoane vătămate i-ar fi sustras 400 de lei din portofel.

Totodată, persoanele bănuite i-ar fi înregistrat cu telefoanele mobile pe cei doi tineri și fie ar fi făcut publice filmările, fie le-ar fi distribuit altor persoane.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate bunuri și înscrisuri ce au legătură cu cauza, un pistol airsoft, un pliculeț cu substanță albă cristalizată și o substanță albă pulverulentă, susceptibile a fi droguri.

În baza celor constatate, a fost dispusă reținere pentru 24 de ore față de trei persoane, de 18, 29 și 45 de ani, din Vișeu de Sus, acestea urmând să fie prezentate Judecătoriei Vișeu de Sus, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care ar fi fost săvârșite faptele, sub supravegherea procurorului de caz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More