Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Percheziții la Dej, la persoane bănuite de furturi în Dej și Cuzdrioara

0 93

perchezitii dej

Poliţiştii clujeni au efectuat miercuri 9 percheziţii la domiciliile unor persoane din Dej, Cluj-Napoca şi Floreşti, bănuite de comiterea mai multor furturi. Doi bărbați au fost reținuți.

În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej, au fost identificate mai multe persoane bănuite de comiterea unor furturi din Dej şi Cuzdrioara.

Astfel, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2014- martie 2015, un bărbat de 51 de ani, din Cluj-Napoca, ar fi pătruns, fără drept, şi sustras bani şi bunuri (bijuterii, laptop-uri, imprimante, carduri bancare), din locuinţele a cinci persoane.

Prin faptele sale, bărbatul ar fi cauzat un prejudiciu total de aproximativ 70.000 de lei.

Activitatea bărbatului ar fi fost sprijinită de alte cinci persoane, din Cluj-Napoca, Floreşti şi Cuzdrioara.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate bunuri în privinţa cărora există suspiciunea că ar proveni din săvârşirea infracţiunilor (bani şi bijuterii), precum şi instrumente care ar fi fost folosite în activităţi ilicite.

Până în prezent, faţă de trei persoane a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat, fapte prevăzute de Codul penal.

Poliţiştii l-au reţinut, pentru 24 de ore, pe bărbatul de 51 de ani. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi faţă de un bărbat de 58 de ani, din Cuzdrioara, care ar fi sprijinit activitatea infracţională.

Totodată, în privinţa celor doi, instanţa a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Potrivit portalului Judecătoriei Dej, instanța a decis în 2 iulie arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Ioan Duma și Pavel Mican , decizia fiind contestată de către cei doi inculpați.

Activitatea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea integrală a prejudiciului, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More