Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Peste o mie de clujeni au înfruntat gerul și au ieșit în stradă: „Legea-i lege pentru toți, nu-i făcută pentru hoți”

0 48

Aproximativ 1.000 de clujeni au luat parte miercuri seara la un miting de protest prin care au cerut demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Proteste similare s-au organizat în această seară în mai multe orașe din țară.

Protestatarii au solicitat demisia lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului, deoarece, spun aceștia, fostul premier deservește în această funcție doar interesele politicienilor și nu interesele poporului român, așa cum ar trebui.

Protestul împotriva lui Victor Ciorbea vine ca un val general de nemulțumire după ce Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională legea care interzice persoanelor care au condamnări definitive în justiție să facă parte din Guvernul României.

Clujenii s-au adunat în prima fază în faţa monumentului Memorandiştilor din Piața Unirii, după care au pornit în marş pe Bulevardul Eroilor, pe la Prefectură, apoi pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 şi au revenit în Piaţa Unirii.

Pe lângă deja celebra scandare ”Demisia”, printre mesajele auzite în centrul Clujului în această seară au fost : „Legea-i lege pentru toți, nu-i făcută pentru hoți”, ”Ciorbea, nu uita, țara asta nu te vrea” şi ”Dragnea, nu uita, va veni şi vremea ta”.

”Cred că e de datoria noastră, a cetăţenilor, să atragem atenţia ori de câte ori are loc un derapaj, au loc atacuri la adresa statului de drept. Ne adresăm întregii clase politice: societatea civilă nu tolerează niciun derapaj de la respectarea legilor şi o să ieşim în stradă ori de câte ori e nevoie să le taxăm abuzurile”, a spus, la portavoce, unul dintre participanţi.

Oamenii au avut pancarte pe care erau scrise mesaje precum: ”Victor Ciorbea, Avocatul Poporului? Nu! Trădătorul poporului!”, ”Victor Ciorbea eşti demis de 140.000 de cetăţeni” sau ”Cu aşa un avocat poporul riscă o condamnare”.

Acţiunea s-a încheiat după aproximativ două ore, fără incidente.

Mobilizarea pentru participarea la protest s-a făcut pe Facebook: ”Ieşim în stradă pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului după decizia acestuia de a ataca Legea 90/2001 la Curtea Constituţională, lege care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţia de premier al României. E revoltător şi inadmisibil simplul fapt că am ajuns să «discutăm» despre posibilitatea ca într-o ţară europeană, o persoană condamnată penal să poată ocupa cele mai importante funcţii de conducere ale statului. Integritatea nu e negociabilă, iar respectarea Legii 90 cu atât mai puţin. Să fie clar pentru toată clasa politică: Societatea civilă nu va accepta erodarea respectului faţă de lege şi atacuri la adresa statului de drept”.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat că a trimis la Curtea Constituţională sesizarea în privinţa Legii 90/2001 care prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More