Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Ploaia a făcut ravagii în Bistrița-Năsăud. Gospodării inundate și persoane evacuate

0 428

Ploaia torențială din cursul zilei de ieri a dus la inundarea mai multor gospodării din județul Bistrița-Năsăud.

Cei de la ISU Bistrița-Năsăud transmit efectele ploilor din cursul serii de ieri, 23 iunie. Astfel la ora 20:30 au fost înregistrate mai multe evenimente cauzate de precipitațiile abundente:

 • Rodna – gospodării inundate
 • Jelna – curți inundate
 • Ghinda – curți inundate
 • Municipiul Bistrița – gospodării inundate
 • Poiana Ilvei – gospodării inundate
 • Măgura Ilvei – gospodării inundate
 • Maieru – gospodării inundate
 • Agrisu de Sus – curți și grădini inundate
 • Ilva Mare – gospodării inundate
 • Sigmir – podeț înfundat
 • Beclean – gospodării inundate
 • Urmeniș – curți inundate
 • Valea Ghinzii – curți inundate

Evenimentele au fost gestionate de către echipajele de pompieri, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și Serviciile Voluntare. În jurul orei 21:00 gospodării inundate au fost anunțate și pe raza localităților Căianu Mic, Ilisua, Sărata, Șirioara.

Alături de pompieri și SVSU au intervenit și polițiștii de la Secția 7 Poliția Rurală Sângeorz-Băi, cei ai posturilor de poliție arondate și jandarmii de la postul montan Rodna. În jurul orei 21:11 în localitatea Rodna pompieii au evacuat din case șase persoane și trei copii.

Totodată pe mai multe drumuri din județ traficul s-a desfășurat cu dificultate ca urmare a precipitațiilor, iar polițiștii sunt la fața locului pentru dirijarea sau restricționarea circulației. Circulația pe drumul județean 172D, în localitatea Măgura Ilvei a fost îngreunată îngreunată, iar în unele zone nu s-a putut circula, ca urmare a precipitațiilor abundente.

Între localitățile Silivașu de Câmpie si Urmeniș s-a surpat drumul și a fost blocată o bandă de circulație pe o distanță de aproximativ 25 de m. De asemenea în localitatea Sărata și pe Valea Ghinzii a fost îngreunată circulația din cauza apei adunată pe carosabil.

În Măgura Ilvei a fost semnalată și o alunecare de teren. Gospodării inundate au fost și în Coldău, Uriu și Anieș.

În jurul orei 21:22, 14 adulți și șase copii au fost evacuați de pe raza localității Rodna. Persoanele evacuate din gospodăriile inundate din localitatea Rodna vor fi cazate temporar în spații puse la dispoziție de către CLSU Rodna, au transmis cei de la ISU Bistrița-Năsăud.

De asemenea, în decurs de două ore, în Dispeceratul Integrat ISU SAJ Bistrița-Năsăud au fost primite peste 100 de apeluri pe numărul unic de urgență 112 prin care s-a solicitat intervenția echipajelor de pompieri cu mijloace tehnice pentru sprijinirea populației afectate de inundații.

Prioritate au misiunile de evacuare / salvare persoane și animale, degajarea cailor de acces ( drumuri naționale, județene și comunale) pentru asigurarea misiunilor de urgență ( în special cazuri medicale urgente), ulterior misiunile de evacuare a apei din case, beciuri, curți, anexe etc.

Toate apelurile si solicitarile au fost tratate cu maximă responsabilitate de către echipajele de pompieri militari și voluntari, personal SGA Bistrița Năsăud, polițiști , jandarmi și comitetele locale pentru situații de urgență care nu vor fi retrase din teren până la soluționarea tuturor solicitărilor, în funcție de prioritățile menționate mai sus, notează purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Nu în ultimul rând, aproximativ 280 consumatori din localitățile Ciceu Corabia și Dumbrăveni nu au energie electrică în urma afectării rețelei de joasă tensiune.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More