Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Poliția trage un semnal de alarmă în cazul înșelăciunilor prin metoda ”accidentul”

0 56

Tot mai mulți români cad victime escrocilor care acționează prin metoda ”accidentul”. Drept urmare, oamenii legii se văd nevoiți să atragă încă o dată atenția populației pentru ca oamenii să fie mai atenți în cine au încredere. De aceea, polițiștii au lansat acum o campanie de informare.

Pentru a nu cădea victime unor astfel de situaţii, poliţiştii clujeni vă recomandă:

-Nu daţi curs solicitărilor de bani din partea diferitelor persoane care se prezintă la domiciliul dumneavoastră şi vă cer bani, descriindu-vă evenimente rutiere tragice în care sunt implicaţi membri ai familiei dumneavoastră.
-Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont, indiferent de motivul invocat!
-Pentru a putea verifica ulterior dacă informaţia comunicată a fost adevărată sau nu, solicitaţi interlocutorului cât mai multe detalii cu privire la evenimentul invocat (localitatea de producere a evenimentului, spitalul unde este internată victima, date de contact etc).
-Nu vă lăsaţi impresionaţi de poveşti tragice cu accidente grave sau de apelurile aparent venite din partea unei rude implicate într-un accident, produs de regulă în străinătate, urmate de convorbiri cu un presupus avocat care solicită o sumă de bani pentru a ajuta ruda respectivă sau pentru a obţine diverse facilităţi.

Cine sunt vizate: Persoane de vârsta a doua şi a treia, care se presupune că au bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Pe ce se mizează:

– incapacitatea de a evalua veridicitatea situaţiei în stare de anxietate şi condiţii presante.
– incapacitatea de evalua raţional situaţia în stare de urgenţă.
– empatia şi compasiunea ridicate ale victimei, precum şi predispoziţia acesteia de a se încrede uşor în oameni.
ÎN CAZUL UNOR ACCIDENTE GRAVE
POLIŢIŞTII ANUNŢĂ APARŢINĂTORII !!!
RECOMANDĂM CETĂŢENILOR SĂ ANUNŢE IMEDIAT POLIŢIA PRIN APELAREA NUMĂRULUI DE URGENŢĂ 112 !

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More