Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Președintele nu promulgă bugetul. „Guvernarea PSD a eşuat”

0 1.364

Președintele nu promulgă bugetul realizat de guvernarea social-democrată. Numește bugetul ca unul al „rușinii naționale”.

Președintele Klaus Iohannis a ieșit în cadrul unei conferințe de presă unde a criticat dur guvernarea PSD și proiectul de buget. De altfel el nu va promulga acest proiect deoarece „E un buget nerealist, supraevaluat şi întârziat. Cu acest buget PSD încearcă să acopere nereuşitele multiple din timpul guvernării de până acum”.

Președintele a criticat tăios Partidul Social Democrat și a declarat că bugetul pe 2019 este „bugetul rușinii naționale”, căci toate compartimentele de importanță națională sunt subfinanțate, însă ironic există bani pentru finanțarea partidelor politice, dintre care PSD ia 150 de milioane de lei.

„Un lucru este clar: Guvernarea PSD a eşuat. În spitale, probleme peste probleme. Educaţia este subfinanţată. Economia României este bulversată, mai ales după ordonanţa 114 dată în mare taină la sfârşitul anului trecut. De autostrăzi, nici nu poate fi vorba. Despre Justiţie, întreaga guvernarea pesedistă a fost un asalt asupra Justiţiei şi a statului de drept din România, cu obiectivul clar din partea PSD de a pune mâna pe Justiţie ca ei să-şi rezolve dosarele penale. De fapt, PSD nici nu guvernează pentru români şi pentru România. PSD guvernează pentru Dragnea. PSD e incompetent şi incapabil să conducă România“, a declarat președintele.

De asemenea proiectul de buget, a mai declarat Klaus Iohannis, este nerealist, supraevaluat și întârziat”, iar PSD încearcă prin acest proiect să-și ascundă nereușitele.

„E un buget nerealist, supraevaluat şi întârziat. Cu acest buget PSD încearcă să acopere nereuşitele multiple din timpul guvernării de până acum. Ei l-au numit bugetul investiţiilor şi asta e prima mare minciună din buget. Toată lumea s-a întrebat de ce a întârziat PSD bugetul 3 luni de zile. Ei nu vor să se realizeze investiţii, fiindcă nu au bani, de aceea au întârziat bugetul Nu vor să realizeze spitale, nu vor să realizeze investiţii publice. Promit, dar nu fac. În schimb, dacă este vorba despre ei, au de unde: PSD a avut grijă să aloce sume imense pentru finanţarea partidelor politice. 150 de milioane va primi PSD din finanţarea partidelor. 150 de milioane din 270 de milioane propuse pentru finanţarea partidelor. De 20 de ori mai mult decât în anul electoral precedent, 2016. Pentru asta, au bani. Comunităţile locale primesc un miliard de lei mai puţin decât anul trecut. Voi sesiza azi CCR pentru bugetul pe 2019, bugetul ruşinii naţionale“, a spus președintele Klaus Iohannis. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More