Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Primarul și consilierii locali dejeni au depus jurământul

0 671

Centrul Cultural ARTA Dej a găzduit joi ceremonia de depunere a jurământului și de învestire în funcție a noului Consiliu Local Dej, alături de primarul Costan Morar.

Aflat la al patrulea mandat la conducerea municipiului Dej, Costan Morar a depus joi jurământul în fața consilierilor locali prezenți la evenimentul care s-a desfășurat într-un cadru restrâns, fără prezența publicului.

La ceremonie a fost prezent și prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, care i-a felicitat pe noii și vechii aleși locali și i-a asigurat de tot sprijinul său în desfășurarea activității.

Rând pe rând, în ordine alfabetică, cei 16 consilieri prezenți au depus jurământul cu următorul mesaj: ”Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună credință tot ceea ce îmi stă în puterile și în priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Dej. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”

Din totalul de 19 consilieri locali, care alcătuiesc Consiliul Local Dej, au fost validați 17, Vasile Sălătioan de le PSD renunțând la funcție pentru cea de consilier județean (locul lui va fi luat de Mircea Itu), iar Costan Morar s-a retras fiind ales primar, astfel că locul lui va fi ocupat de un alt consilier din partea PNL (Cristian Pop). De la ceremonie a lipsit și Marin Gabriel Sabadâș (aflat în izolare la domiciliu), care va depune jurământul ulterior.

Noul Consiliu Local Dej se va întruni din nou săptămâna viitoare, când va fi ales și viceprimarul municipiului Dej, dar și comisiile de specialitate.

Din Consiliul Local Dej, ales în septembrie 2020, fac parte:

 1. Horațiu Moldovan (PNL)
 2. Geanina Gavriș (PNL)
 3. Simion Buburuz (PNL)
 4. Lucian Husa (PNL)
 5. Emilian Radu (PNL)
 6. Dana Bălașa (PNL)
 7. Ștefan Lupan (PNL)
 8. Daniel Stan (PNL)
 9. Cristiana Pop (PNL)
 10. Teodora Muncelean (PSD)
 11. Marin Gabriel Sabadâș (PSD)
 12. Mircea Itu (PSD)
 13. Alina Meșter (USR-PLUS)
 14. Paul Severin (USR-PLUS)
 15. Marius Butuza (PMP)
 16. Teodora Haitonic (PMP)
 17. Ioan Făt (ALDE)
 18. Iuliu Feier (ALDE)
 19. Anamaria Kovrig (UDMR).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More