Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Procesiune cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Nicula împotriva Covid – 19

0 1.827

Icoana făcătoare de minuni de la mănăstirea Nicula este dusă vineri, cu ocazia sărbătorii Izvorul Tămăduirii, în procesiune prin oraşele Cluj-Napoca şi Bistriţa, pentru „a oferi mângâiere sufletească” celor care se confruntă cu COVID-19.

„Pentru a oferi o mângâiere sufletească bolnavilor, care suferă în spitale sau la casele lor de pe urma noului coronavirus, dar şi pentru a-i întări pe medici şi pe cei care muncesc în spitale pentru uşurarea suferinţelor fraţilor noştri, Arhiepiscopia Clujului va scoate în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, în ziua de vineri, 24 aprilie 2020, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii”, se arată într-un comunicat de presă.

Credincioşii, medicii, personalul medical, precum şi pacienţii sunt rugaţi să respecte cu stricteţe măsurile de siguranţă sanitară şi de distanţare, să nu iasă din case sau spitale, ci să urmărească întreaga procesiune de la ferestre, rugându-se Maicii Domnului. Prin acest gest, Arhiepiscopia Clujului vrea să-i asigure pe toţi de întreaga solidaritate sufletească, de rugăciunile ierarhilor şi ale preoţilor pentru tot sufletul creştinesc cel necăjit şi întristat şi mai ales de binefăcătoarea mijlocire a Sfintei Fecioare, prin icoana sa făcătoare de minuni, care aduce mângâiere în credinţă şi întărire în nădejde”, se mai arată într-un comunicat al Mitropoliei Clujului.

Icoana a fost scoasă din mănăstire în această dimineață, după cum se poate observa în imaginile postate pe Facebook de protosinghelul Calinic Stupinean de la Mănăstirea Nicula.

Icoana va fi purtată în procesiune, într-o maşină, în spaţiul deschis din spate, în municipiile Cluj-Napoca, în intervalul orar 10-12 , şi Bistriţa, în intervalul orar 15-17, mergând fără oprire în zona spitalelor şi a principalelor biserici.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More