Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Profit în vreme de pandemie. Percheziții în urma unei înșelăciuni cu măști medicinale

0 508

Activităţile de cercetare şi documentare desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş au dus la identificarea a trei persoane care au comis o înşelăciune cu un prejudiciu în valoare de 223.125 lei.

Astfel, cei de la IPJ Maramureș transmit faptul că, la data de 08 aprilie, un bărbat, administrator al unei societăţi farmaceutice, a sesizat poliţia că a fost înşelat cu o sumă importantă de bani.

Poliţiştii de investigaţii criminale au întocmit dosar penal şi au demarat de îndată activităţile specifice pentru documentarea activităţii infracţionale şi identificarea autorilor.

Primele informaţii au relevat că victima a fost contactată de un bărbat, care a pretins că este reprezentant al unei societăţi comerciale, şi care s-a oferit să-i vândă 50.000 măști medicinale, în schimbul sumei de 223.125 lei. Persoana vătămată a virat banii în contul indicat, însă nu a mai intrat în posesia măştilor.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii maramureşeni au reuşit să identifice trei bărbaţi, domiciliaţi în municipiul Bucureşti şi în judeţele Galaţi şi Cluj, doi bănuiţi de comiterea infracţiunii de înşelăciune, iar unul bănuit de comiterea infracţiunii de complicitate la înşelăciune.

În cursul acestei săptămâni, poliţiştii maramureşeni în colaborare cu cei din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară la locuinţele a doi dintre suspecţi.

În urma percheziţiilor au fost indisponibilizate mai multe mijloace de probă care au completat ansamblul probator administrat până în momentul respectiv. 

Faţă de unul dintre bărbaţii cercetaţi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale. Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj, a subliniat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More