Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Retrospectiva anului 2013 la Primăria Dej

1 114

Morar Costan premiu (3)

La final de an 2013, Primăria Dej și primarul Costan Morar au realizat o retrospectivă a realizărilor instituției pe acest an. Edilul ne-a transmis bilanțul instituției pe care o conduce.

Orice final de an este un prilej de analiză a anului care se încheie, de planuri şi speranţe pentru anul care urmează.

Pe parcursul anului 2013 Primăria Municipiului Dej a continuat proiectele demarate, a început implementarea de noi proiecte investiţionale atât din fonduri proprii, cât și nerambursabile, axate pe toate liniile de dezvoltare.

Pe linie de învăţământ am avut marea bucurie să inaugurăm  proiectul din fonduri europene Modernizare și extindere clădire Liceul Alexandru Papiu Ilarian.

Tot în acest an pe fonduri nerambursabile s-a finalizat Proiectul de construcţie a Sălii de Sport la Şcoala Gimnazială Avram Iancu.

Unul dintre cele mai mari proiecte pe linie de învăţământ  din fonduri europene, ajuns la final, îl reprezintă Reabilitarea Colegiului ”Andrei Mureşanu Dej”, proiect care va fi inaugurat în prima parte a anului 2014.

În domeniul sănătăţii investiţiile realizate anii trecuţi  la Spitalului Municipal Dej,  s-au continuat în acest an prin achiziționarea unui tomograf, atât de necesar pentru investigaţii, care va fi funcţional la începutul anului 2014.

În acest an am continuat investiţiile în infrastructură străzi. Proiectul de reabilitare a tronsonului de 10 străzi, finalizat cu fântâna arteziană din Piaţa 16 Februarie, a fost completat cu modernizări ale străzilor Alecu Russo, Corneliu Coposu, Merilor şi Miron Costin.

O investiţie de mare anvergură în infrastructură străzi reabilitarea a 23 de străzi din municipiu pe aproximativ 30 km, a fost  aprobată spre finanţare pe fonduri europene.

Acesta este  unul din cele mai mari proiecte investiţionale pe linie de infrastructură străzi, în zona urbană,  din Transilvania, pe care îl vom demara anul viitor şi va fi finalizat în 2015.

Centura ocolitoare a Municipiului Dej, un proiect atât de aşteptat şi necesar pentru deblocarea traficului în zona podului peste Someş, a fost finanţat, lucrarea urmând să fie demarată în anul 2014.

S-au continuat lucrările la Piaţa Agroalimentară o investiţie mult aşteptată de dejeni care  în vara anului 2014  va fi  deschisă, iar oraşul va  beneficia de condiţiile unei  pieţe moderne.

Pe plan Social se apropie de finalizare  din fonduri nerambursabile  proiectul „Reabilitare, mansardare şi dotare Centrul de zi” Familia şi copilul.

De asemenea Capela din cimitirul Dealul Florilor, a intrat într-un proces de modernizare, şi va fi finalizată în prima parte a anului 2014.

Pe plan  cultural, şi în acest an am încercat să aducem împreună instituţiile din oraș dar şi dejenii, pentru a fi și a sărbători împreună, dar mai ales pentru a ne admira micile talente, copiii din grădinițele și școlile dejene care, alături de cadre didactice şi artiştii noştri locali, cu dăruire,  s-au implicat în a oferi momente emoționante la toate manifestările organizate pe parcursul anului.

Ultima parte a anului 2013 este una plină de evenimente. Cu ocazia Zilei Naţionale mii de dejeni au participat în centrul oraşului la manifestările organizate cu această ocazie.

Atmosfera de sărbătoare este completată de împodobirea oraşului cu instalaţii ornamentale, şi deschiderea patinoarului artificial în centrul oraşului.

Şi în acest an la fel ca şi anul trecut, îmi doresc, în calitate de primar, să sărbătorim împreună trecerea dintre ani, în centrul oraşului şi cu această ocazie vă invit să ne bucurăm de  focul  de artificii şi să ciocnim un pahar de vin. Momentul va fi unul special pentru ca vom păşi într-un an, anul 2014, în care Dejul va împlini 800 de ani de atestare documentară, fiind  unul dintre cele mai vechi oraşe din Transilvania.

            Închei acest an cu speranţa că în calitate de primar al Municipiului Dej voi reuşi să finalizez cât mai multe proiecte, şi să demarez altele noi, pentru ca Dejul să-şi continue drumul de modernizare şi dezvoltare, pe care a pornit.

În tot ceea ce am realizat şi voi realiza, am simţit  susţinerea dumneavoastră, a dejenilor. Este un sprijin real în împlinirea visului comun de a transforma Dejul într-un oraş de care să fim mândri cu toţii.

Ca o recunoaştere a efortului nostru comun şi în semn de apreciere a rezultatelor obţinute în administraţia publică, prin atragerea de fonduri europene în comunitatea locală, am avut onoarea ca, acum la final de an, să primim distincţia „Onoare pentru Cluj”, fiind singura primărie din judeţ căreia i s-a acordat, în acest an, această distincţie, de către Guvernul României, prin Instituţia Prefectului. Este o distincţie care este a Dejului, a noastră, a tuturor dejenilor.

În final, cu ocazia Anului Nou permiteţi-mi să vă adresez cele mai sincere urări de sănătate, fericire şi împliniri alături de cei dragi.

Doresc ca  Noul An să ne găsească mai buni, mai îngăduitori, mai înţelegători unii faţă de alţii.

LA MULŢI ANI, dragi dejeni!

 

Primar,

ing. MORAR COSTAN

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More