Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – S-a semnat azi, la Cuzdrioara, contractul de lucrări privind extinderea rețelei de apă în Cuzdrioara, Cășeiu și Chiuiești

1 1.043

La sediul primăriei comunei
clujene Cuzdrioara s-a semnat azi contractul de lucrări ce prevede “Extinderea alimentării cu apă în UAT Cășeiu, Chiuiești și Cuzdrioara și rețele de canalizare în Cuzdrioara, Sic și SEAU Sic”.

Această nouă investiție derulată de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” este parte componentă a proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

La semnarea contractului, la sediul primăriei comunei Cuzdrioara, au mai participat azi, pe lângă directorul Companiei de Apă Someș SA, Călin Neamțu, și reprezentantul firmei de construcții Erbașu Transilvania, primarul comunei Cuzdrioara Casian Rus, primarul din Cășeiu, Silviu Boldor, dar și primari din comunele din împrejurimi, Tiberiu Zelencz (Mica), Dumitru Oltean (Mintiu Gherlii), David Prunean (Vad), precum și primarul Municipiului Dej, Costan Morar.

             Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Acesta este cel de-al 19-lea contract de lucrări adjudecat, din totalul celor 34 care compun mega-programul de investiții din fonduri europene. În urma implementării acestuia cetățenii din nord-estul județului vor beneficia de apă potabilă furnizată în sistem centralizat, lucru care ne apropie tot mai mult de obiectivul asumat, respectiv racordarea în totalitate a clujenilor la rețeaua de apă”.

Contractul prevede realizarea unor noi rețele de alimentare cu apă în șase sate din patru comune clujene, respectiv Sălătruc și Guga din comuna Cășeiu, Chiuiești, Strâmbu și Măgoaja din comuna Chiuiești și localitatea Cuzdrioara din comuna cu același nume. De asemenea, investiția prevede și înființarea rețelelor de canalizare în localitățile Cuzdrioara și Sic, în ultima urmând a fi construită și o stație modernă de epurare a apelor uzate.

În total, în cadrul contractului se vor construi aducțiuni și rețele noi de distribuție a apei potabile în lungime de cca. 46 de km, cu 6 stații de pompare și 460 de branșamente la imobile. În ce privește rețelele de canalizare, acestea se vor întinde pe cca. 48 de km, cu 8 stații de pompare a apei uzate și aproximativ 2.200 de racorduri.

Noile rețele edilitare vor fi dotate cu un sistem inovator „SCADA” care permite supraveghere automată, de la distanță, a parametrilor de funcționare, astfel încât apa furnizată să fie una de cea mai bună calitate, cu un regim continuu. 

Contractul de lucrări are o valoare de 64.744.298 delei fără TVA, cu o durată de execuție de maximum 21 de luni.    

     

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Alex spune

  Buna
  Bine ca introduceti canalizare in sate din apropiere si nu introduceti canalizare la nici 1 Km de centrul orasului Del
  Pe str.Zambilei si Trandafirilor asteptam de peste 10 ani canalizare.
  Rusine
  Spor tuturor
  Alex

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More