Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Șampanie și colinde la ultima ședință a Consiliului Local Dej

0 51

sedinta Consiliul local Dej decembrie 2013 (2)

Consilierii locali dejeni s-au întrunit joi în ultima ședință ordinară de consiliu din acest an, una în care toate proiectele de hotărâre au fost aprobate. La final, consilierii au ciocnit o cupă de șampanie și au fost colindați de elevii Școlii Populare de Artă ”Tudor Jarda” filiala Dej.

Ultima ședință de Consiliu Local din acest an cu șampanie și colinde. Consilierii au votat toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi, doar în cazul proiectului cu numărul 5 fiind dat un acord favorabil de principiu. Este vorba despre terenul și clădirile aparținând fostei fabrici IFA. Proprietarul terenului, decedat între timp, a acumulat datorii uriașe către bugetul local, iar moștenitorii acestuia, pentru a scăpa de aceste datorii au venit cu propunerea să dea terenul și construcțiile de pe el Primăriei Dej în contul stingerii creanțelor.

În cadrul ședinței de azi s-a discutat și problema amplasării supermarket-ului Kaufland pe zona actualei piețe agro-alimentare din cartierul Dealul Florilor. Conducerea lanțului de magazine a solicitat autorităților locale crearea tuturor condițiilor rutiere pentru ca aprovizionarea cu marfă a supermarket-ului să se poată face cu autovehicule cu masa de peste 7,5 tone. Asta ar însemna modificarea amplasării sensului giratoriu de pe strada Ecaterina Teodoroiu, dar și modificarea regulilor de circulație pe strada Dobrogeanu  Gherea.

Tot în ședința de azi s-a discutat o adresă prin care se solicita desemnarea a doi consilieri locali care să facă parte din Grupul de lucru local ce va avea ca scop asigurarea implementării politicilor de incluziune socială la nivel local în comunitățile de romi. Cei doi consilieri desemnați sunt Nicolae Lazăr (PPDD) și Aurelian Mureșan (PNL).

La finalul ședinței, consilierii locali au fost colindați de elevii Școlii Populare de Artă ”Tudor Jarda” filiala Dej, coordonați de Felix Gălan. Consilierii au colindat alături de oaspeții lor și și-au urat sărbători fericite ciocnind o cupă de șampanie.

ORDINE DE ZI:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al Spitalului Municipal Dej la data de 30 noiembrie 2013.
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Municipal Dej pe anul 2013.
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local de venituri şi cheltuieli şi virarea de credite de la un capitol la alt capitol al clasificaţiei bugetare pe anul 2013.
  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea impozitelor şi taxelor locale pe anul 2014.
  5. Proiect de hotărâre privind aprobarea  stingerii creanţelor fiscale prin trecerea în proprietatea publică a unităţii administrativ – teritoriale a bunurilor imobile, inclusiv a celor supuse executării silite, la cererea debitorului PĂTRUŢ ELISABETA proprietar împreună cu ZAMFIR SIMONA IOANA.
  6. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri de funcţionare a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ECO – METROPOLITAN CLUJ pentru anul 2014.
  7. Proiect de hotărâre privind prelungirea contractelor de închiriere pentru ocuparea  domeniului public şi privat care au termen de valabilitate până la data 31 decembrie 2013 şi care expiră pe parcursul anului 2014.
  8. Proiect de hotărâre privind vânzarea locuinţei situate în Municipiul Dej, Strada Ecaterina Teodoroiu Nr. 20 – 22, judeţul Cluj.
  9. Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii Actului Adiţional Nr. 2 la Contractul de concesiune Nr. 55/28.425 din 2 noiembrie 2004.
  10. Soluţionarea unor probleme ale administraţiei publice locale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More