Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – ”Șanse egale și respect în municipiul Dej”, proiect implementat de Primăria Dej

0 65

sanse egale si respect in municipiul dej

Primăria Municipiul Dej în parteneriat cu S.C. TERRA NOVA GROUP S.R.L implementează proiectul “Şanse egale si respect în Municipiul Dej”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Contractul de finanțare aferent proiectului ”Șanse egale și respect în municipiul Dej” a fost semnat în 24 februarie și depus în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenție 6.3 Promovarea egalității de șanse pe piața muncii precum și ale restructurării economice și necesitatea adaptării la cerințele pieței muncii și ale politicii de ocupare.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.515.524,5 lei din care asistența nerambursabilă este de 1.475.363,1 lei, iar contribuția municipiului Dej este de 42.000 lei.

Proiectul constă în recrutarea femeilor domiciliate în Dej, aflate în căutarea unui loc de muncă, în şomaj si inactive pe piaţa muncii, pentru cursuri de ocupare si formare profesionala în următoarele calificări acreditate CNFPA: bucătar,cofetar, patiser, lucrător comercial.

Toate persoanele participante la cursurile de calificare vor beneficia de o subvenție în valoare de 20 de lei pe zi de prezență la curs, astfel:

Pentru cursul de bucătar – nivel II, cu o durată de 6 luni, cuantumul subvenției pe persoană la absolvirea cursului este de 2.400 lei;

Pentru cursul de patiser – nivel I, cu o durată de 3 luni, cuantumul subvenției la absolvirea cursului este de 1.200 de lei;

Pentru cursul de cofetar – nivel I, cu o durată de 3 luni, cuantumul subvenției la absolvirea cursului este de 1.200 de lei;

Pentru cursul de lucrător comercial – nivel I, cu o durată de 3 luni, cuantumul subvenției la absolvirea cursului este de 1.200 de lei.

Valoarea totală a subvențiilor din cadrul contractului de finanțare de care vor beneficia persoanele participante la curs (femei) este de 400.800 lei.

Cursurile aprobate prin proiect sunt următoarele:

Bucătar – 2 grupe – 50 persoane;

Patiser – 3 grupe – 78 persoane;

Cofetar – 3 grupe – 78 persoane

Lucrător comercial – 3 grupe – 78 persoane.

Date de contact:
Formularele de înscriere se găsesc la sediul Primăriei Municipiului Dej, Serviciul Programe Integrare Dezvoltare, camera 22. Informații în fiecare zi de luni până vineri între orele 10-14. Mai multe detalii puteţi obţine la numărul de telefon 0264-214742.

Tot în cadrul acestui proiect se dorește amenajarea și dotarea cantinei de ajutor social în vederea desfășurării perioadei de practică a cursanților care vor participa la cursurile de bucătar, patiser și cofetar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More