Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Șase copii refugiați au murit înecați în Marea Mediterană

0 33

Șase copii au murit în noapte de joi spre vineri, după ce bărcile în care se aflau peste 70 de imigranţi au naufragiat în apropiere de Turcia, în timp ce încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Grecia.

Prima barcă la bordul căreia se aflau 55 de imigranţi, majoritatea cetăţeni sirieni şi afgani, s-a scufundat, în apropiere de oraşul portuar Ayvacik, din vestul Turciei. Imigranţii încercau să ajungă pe insula greacă Lesbos, unde au sosit sute de mii de imigranţi de la începutul anului.

Cel de-al doilea vas, în care erau aproximativ 20 de persoane, a naufragiat în apropiere de oraşul turc Bodrum, situat la nord de Ayvacik, îndreptându-se spre insula greacă Kos.

Corpurile a patru copii afgani, aflaţi pe primul vas, au fost recuperate din apele mării de paza de coastă a Turciei, potrivit agenţiei turce Anatolia.

Corpurile a încă doi copii sunt căutate de echipele de intervenţie. Două surori, cu vârste de un an, respectiv patru ani, a căror naţionalitate nu a fost identificată, au murit după ce al doilea vas care se îndrepta spre insula Kos s-a scufundat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More