Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Scandal în biroul senatoarei Șoșoacă: Jurnaliștii italieni Rai Uno, sechestrați și loviți. ”I don’t give a shit you are media!”

0 403

Presa din Italia relatează pe larg scandalul în care au fost implicați senatoarea Diana Șoșoacă și soțul acesteia, în timp ce o echipă de la Rai Uno a încercat să îi ia un interviu. Senatoarea „antivaccin” este acuzată că a atacat și sechestrat echipa de la Rai Uno, iar poliția că nu i-a protejat pe jurnaliști.

Jurnalista Lucia Goracci și echipa sa de filmare au fost sechestrați în România după un interviu cu senatoarea antivaccin Diana Șoșoacă. După ce jurnalista a întrebat-o despre modul în care a fost gestionată pandemia în România și condițiile din spitale, Diana Șoșoacă a blocat echipa în biroul ei și a sunat la poliție.

În relatarea Rai 1 a incidentelor, jurnalista italiană discută în contradictoriu cu Şoşoacă, după care susţine că a fost închisă de aceasta în biroul din cabinetul de avocatură din Bucureşti. La faţa locului ajung poliţiştii, chemați de Șoșoacă, senatoarea le cere acestora să-i scoată pe jurnalişti afară şi să-i percheziţioneze și să le șteargă filmările, după care urmează îmbrânceli. La posturile de televiziune din România, Şoşoacă a susţinut că ea şi soţul ei au fost cei agresaţi de poliţie.

De altfel, în filmarea realizată chiar de Șoșoacă și publicată de Lumea Justiției, senatoarea se contrazice singură în mai multe rânduri. Mai întâi spune că nu-i cunoaște pe jurnaliști și le cere să se legitimeze, apoi recunoaște că a vorbit cu ei și a acceptat interviul. Ulterior le cere din nou să le arate acte de identitate, spunând că nu a vorbit niciodată cu ei, pentru ca apoi să recunoască la fel că are toate mesajele conversației pentru pregătirea interviului.

Halucinantă este scena de la final, după îmbrâncelile cu polițiștii, când le cere jurnaliștilor să iasă afară, să nu mai filmeze, apoi le cere polițiștilor să nu-i mai lase pe italieni să plece și să le șteargă filmările, pentru ca ulterior chiar să-i acuze că i-au furat lucruri din birou.

„Am intrat în biroul de avocatură al doamnei Şoşoacă şi ne-a întâmpinat cu o atitudine zâmbitoare având pe masă mai multe alune şi covrigei. Când a început filmarea eu am rămas pe hol şi am văzut că soţul ei a adus în birou un sac negru în care a spus că se îngroapă persoanele decedate dezbrăcate, după care am văzut cum acesta l-a luat apoi în bucătărie.

După acel moment doamna Şoşoacă a devenit nervoasă şi agresivă. Intră în conflict şi spune că dacă nu îi convin condițiile pe care ea le hotărăște poate să plece. În acel moment echipa de la RAI 1 s-a pregătit să plece. A ieșit în hol dar doamna Şoşoacă a apărut şi a închis uşa zicând că nu ieșim nicăieri. A spus ulterior soțului să sune la Poliţie după ce a început să țipe, apoi un alt bărbat a intrat în casă”, spune jurnalista Lucia Goracci care subliniază că în acel moment a fugit pe scara blocului.

La aproximativ 10 minute Poliţia s-a prezentat la faţa locului şi soţul senatoarei a început să împingă jurnaliştii italieni. După care soţul senatoarei Diana Şoşoacă i-a smuls masca de pe faţă şi a lovit-o în braț, după care a muşcat-o de mână.

„M-a muşcat de mână şi apoi am ieșit afară”, spune jurnalista Lucia Goracci în plângerea penală.

Dumitru Silvestru Şoşoacă a fost audiat luni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde a ajuns pentru ultraj. El este acuzat că a agresat un polițist în urma unui conflict cu o echipă de jurnaliști străini veniți să-i ia un interviu Dianei Șoșoacă. Silvestru Şoşoacă a fost pus sub control judidicar pentru 60 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More