Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Scriitorul și dramaturgul dejean Ștefan Mihuț a primit titlul de cetățean de onoare al Municipiului Dej

0 58

someseanul-Stefan-Mihut-cetatean-de-onoare-Dej

Ședința ordinară a Consiliului Local Dej pentru luna iulie a cuprins azi și un moment deosebit, consilierii locali votând în unanimitate un proiect de hotărâre care prevedea acordarea titlului de cetățean de onoare al Municipiului Dej unei personalități marcante a vieții culturale dejene din ultimii ani.

Născut pe 3 iunie 1936 la Coldău, Ștefan Mihuț a fost membru fondator al Despărțământului ASTRA Dej, pe lângă cariera de jurist făcându-se remarcat în viața culturală de pe Valea Someșului ca dramaturg, prozator și publicist.

Membru al Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud, al Cenaclului „Radu Săplăcan” din Dej şi membru fondator al Despărţământului dejean al ASTREI Rediviva, Ştefan Mihuţ a lansat până acum cinci cărți: „Candidaţi la fericire” – teatru (2004); „Cioburi de oglindă din viaţa noastră” – publicistică (2008); „Labirintul din amurg” – memorii (2012) şi „Un mariaj cu viaţa” – povestiri vesele şi nu chiar (2013), ”Pânza reginei” (2014) toate editate la „Astra – Dej”.

Ștefan Mihuț a început să scrie şi să publice încă de prin anii `60 în presa locală şi cea judeţeană. Piesele sale de teatru i-au adus numeroase premii, printre care locul I la Festivalul de Teatru de la Slănic Moldova – în 1977 şi, în 1996, la festivalurile teatrale de la Caracal şi Lugoj.

A colaborat neîncetat cu ziare şi reviste judeţene şi din ţară (Tribuna, Făclia, Monitorul de Cluj, Astra, Gazeta Someşană, Astra Dejeană), iar anul trecut a lansat a lansat a cincea sa carte, ”Pânza reginei”, despre care spune că nu va fi și ultima.

De altfel, în cadrul ședinței Consiliului Local Dej de azi, după cele două ”laudatio” rostite de profesorul Lucian Iosip și poetul Ioan Mărginean, Ștefan Mihuț a ținut să le mulțumească tuturor celor prezenți pentru onoarea ce i-a fost conferită, asigurându-i totodată că nu-i va dezamăgi.

Profund emoționat de momentul special, Mihuț a fost aplaudat și felicitat de întreaga asistență, găsindu-și cu greu cuvintele în fața unui asemenea eveniment special în viața sa.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More