Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Sfârșit tragic în căutările tinerei din Dej, dispărută din Cluj-Napoca. Sorina Borodi a fost găsită fără suflare în Gârbău

2 11.047

Tânăra din Dej, declarată dispărută de la locuința din Cluj-Napoca în dimineața zilei de 23 ianuarie, a fost găsită decedată pe un teren viran de la marginea localității clujene Gârbău. Anchetatorii au reușit să refacă pașii tinerei, de la momentul dispariției și până când trupul neînsuflețit al acesteia a fost găsit azi, urmând să stabilească împrejurările exacte în care aceasta a ajuns în acea zonă, dar și ce anume i-a provocat decesul.

Carla Sorina Borodi a dispărut de acasă, din Cluj Napoca, marți, în jurul orei 10 dimineața. Aceasta locuia cu logodnicul în Cluj-Napoca, el fiind plecat la serviciu în momentul dispariției.

Imagini gara Cluj Napoca, Sorina înainte de a urca în tren

Anchetatorii au urmărit imagini de la camerele de supraveghere din zonă și au refăcut în mare traseul tinerei din Dej. Aceasta a ajuns la gara din Cluj-Napoca în jurul orei 11:30, de unde a cumpărat un bilet la primul tren care pleca din gară, cel cu destinația Aghireșu.

Polițiștii au descoperit, în timpul cercetărilor, că tânăra nu coborâse din tren la celelalte gări de pe rută, urmărind imaginile surprinse de camerele de supraveghere din stațiile feroviare, și astfel au tras concluzia că fata a coborât în halta Gârbău, singura care nu avea camere de supraveghere.

Între timp, atât familia cât și oamenii legii au sunat pe numărul de telefon al fetei, care avea datele mobile dezactivate, la fel și localizarea prin GPS, singura modalitate de detectare fiind cea a semnalului GSM, care emitea din zona comunei Gârbău, pe o rază de aproximativ 5 kilometri.

De aceea au început cercetarea în teren polițiștii în zona Gârbău încă de miercuri dimineața, însă misiunile de căutare nu au avut succes, chiar dacă pe lângă polițiști și jandarmi au participat și voluntari ai CERT Rescue Transilvania și de la Asociația Câini de Salvare Transilvania, alături de prieteni, cunoscuți sau săteni.

Joi dimineața, de la ora 10, căutările au fost reluate, la misiune participând aproape 100 de persoane, alături de tatăl dispărutei (Sorin Borodi) și logodnicul acesteia (Dragoș). Voluntarii participanți au fost împărțiți în grupe care au luat ulițele din localitate la ”periat”, întrebând și localnicii dacă au văzut-o.

Ultimele clipe în care Sorina a fost văzută în viață de localnici au fost marți la amiază, când aceasta a fost observată de mai multe persoane urcând la deal pe strada Fericirii (culmea!), o uliță scurtă la capătul căreia se întind terenuri agricole sau virane. Pe aici a luat-o Sorina marți, trecând pe lângă o livadă, pentru ca apoi să se oprească la câteva sute de metri de ultima cabană. A fost găsită de voluntari, joi la amiază, în niște boscheți, din păcate fără viață.

Locul unde a fost găsită

Curios este faptul că ieri, în prima zi a căutărilor, cei care au participat la misiune au trecut și pe lângă zona în care a fost găsită tânăra azi, dar la acel moment au trecut doar cu mașinile prin apropiere, fără a coborî și a cerceta cu atenție bosecheții.

Locul a fost împânzit imediat de forțele de ordine și oamenii legii, care au și demarat cercetările la fața locului. Trupul neînsuflețit al fetei a fost ridicat și transportat la Institutul de Medicină Legală, unde urmează să fie efectuată necropsia pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

Având în vedere că pe corp nu au fost găsite urme de violență, principala pistă pe care merg anchetatorii este sinuciderea. Se pare că Sorina ar fi înghițit mai multe pastile, gest pe care l-a mai făcut și în trecut când a mai încercat să se sinucidă. Atunci a fost găsită la timp și salvată, dar de această dată a fost nevoie de peste 40 de ore de căutări până când a fost găsită fără suflare. Urmează ca medicii legiști să stabilească dacă decesul a fost provocat de pastilele înghițite, sau dacă acestea doar au amorțit-o și tânăra a murit din cauza hipotermiei, după ce a petrecut atâta timp în ger, sub cerul liber.

Tatăl tinerei a sperat până în ultima clipă că depresia cu care se confrunta fiica lui de mai multă vreme, dar și tratamentele psihiatrice și medicamentoase la care a fost supusă o vor ajuta să-și ia gândul de la cruntul gest al sinuciderii.

”Acum sper că și-a găsit liniștea și că poate, în sfârșit, să doarmă liniștită”, a spus Sorin Borodi după ce fiica lui a fost găsită.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Anonim spune

    ‘Ultimele clipe în care Sorina a fost văzută în viață de localnici au fost marți la amiază, când aceasta a fost observată de mai multe persoane urcând la deal pe strada Fericirii (culmea!)’. Nu ti-e putina rusine sa adaugi ‘glumita’ ta in text si sa faci misto de o persoana care tocmai s-a sinucis?

    1. Irina Maxim spune

      Nu a fost chiar deloc o glumă și, mai ales, nici mișto. Poate n-ai înțeles sensul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More