Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Sute de elevi și profesori evacuați dintr-un liceu din Bistrița, din cauza mirosului de gaz

0 787

Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din Bistrița a fost evacuat joi dimineață de către autorități, după ce în interiorul instituției de învățământ a fost semnalat miros puternic de gaz. Sute de elevi și profesori au fost evacuați imediat din școală și ținuți la distanță de clădire, pe terenul de sport al școlii.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud, 850 de persoane (elevi și profesori) au fost evacuate.

”Intervenția este coordonată din teren de către inspectorul șef al ISU Bistrița Năsăud și prefectul județului Bistrița Năsăud. Se efectuează cercetări la fața locului inclusiv de către o echipă a distribuitorului de gaz pentru identificarea și remedierea defecțiunii. Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, au precizat cei de la ISU.

Potrivit sursei citate, se efectuează măsurători cu aparate specifice, atât la liceu, cât și în zona adiacentă.

”Nu au fost identificate surse și nici valori perceptibile pentru aparatele de măsurat din dotarea echipelor mixte isu-eon gaz. Continuă activitatea de măsurare-verificare-recunoaștere”, mai precizează autoritățile.

ACTUALIZARE: În urma monitorizării situației semnalate în cursul dimineții, echipele de la distribuitorul de gaz au constatat ca nu este miros de gaz metan și nu sunt înregistrate valori de scurgere de gaz metan. De asemenea au fost efectuate măsurători și pe străzile adiacente nedetectându-se scurgeri de gaz metan.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More