Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Tânărul de 17 ani care a înșelat două femei din Dej prin metoda ”Accidentul”, arestat preventiv

0 1.792

Tânărul de 17 ani care a înșelat două femei din Dej în urmă cu o săptămână, păcălindu-le prin metoda ”Accidentul” a fost arestat preventiv astăzi pentru 30 de zile.

Acesta a fost prezentat de către procurori cu propunere de arestare preventivă în fața instanței Judecătoriei Dej, care a acceptat solicitarea procurorului de caz.

Tânărul din Medgidia a înșelat săptămâna trecută două bătrâne din Dej, pe care le-a păcălit că rude ale acestora au suferit un accident de circulație soldat cu victime, iar pentru a beneficia de îngrijiri medicale sau reprezentare în instanță prin avocat, bătrânele au fost convinse că trebuie să scoată urgent sume mari de bani pentru a-și ajuta rudele.

Una dintre femei i-a plătit escrocului 15.000 de lei, iar cealaltă 25.000 de lei. Una dintre femei s-a întâlnit cu tânărul pe terasa unei cofetării din zona centrală a orașului pentru a-i da banii.

Doar după aceea, femeile au luat legătura cu rudele lor și au aflat că au fost înșelate, astfel că au depus plângere la poliție.

Astfel, Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Dej, au demarat imediat cercetările pentru identificarea făptașului, iar cu sprijin din partea poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au reţinut, la data de 10 aprilie a.c., după efectuarea unei percheziţii domiciliare un tânăr de 17 ani.

”Acesta, la data de 05 aprilie a.c., a înşelat părţile vătămate B.M.R. şi G.S. din municipiul Dej, judeţul Cluj, folosind metoda „accidentul”, creând un prejudiciu de 25.000 de lei care nu a fost recuperat”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

Recomandările polițiștilor:

Reprezentanții poliției recomandă cetăţenilor care au părinţi în vârstă şi care locuiesc singuri să discute cu aceştia despre astfel de lucruri. Să ştie că tratamentul medical de urgenţă este gratuit şi că nici un medic nu va cere bani pentru astfel de intervenţii.
De asemenea nici un avocat adevărat, nu va cere bani pentru rezolvarea „amiabilă” a unui accident rutier grav. Aceste evenimente rutiere grave se soluţionează numai în instanţă, pe cale legală. Nici un medic sau avocat nu îşi va trimite asistenţii să ridice bani de la cineva de acasă, cu atât mai puţin la ore târzii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More