Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Telenovela ”Traian Mureșan vs. Consiliul Local Dej” s-a încheiat. Consilierul local a depus jurământul

0 342

someseanul-traian muresan depune juramantul de consilier local

După doi ani în care s-au dus lupte juridice pe holurile tribunalelor, ”războiul” dintre Traian Mureșan și Consiliul Local Dej a luat sfârșit. Odată cu demisia din funcția de consilier local a lui Sebastian Lazin, postul a devenit vacant pentru Traian Mureșan, care a depus azi jurământul.

Ordinea de zi a ședinței de consiliul local de azi de la Dej a cuprins la ultimele sale puncte constatarea încetării mandatului de consilier local a reprezentantului Partidului Mișcarea Populară, Sebastian Lazin, în urma demisiei acestuia. Ulterior, printr-un alt proiect de hotărâre, Traian Mureșan a avut ocazia să depună (în sfârșit!) jurământul, pentru ca la ultimul punct de pe ordinea de zi consilierii locali dejeni să voteze în unanimitate validarea mandatului de consilier local a lui Traian Mureșan.

Acesta a câștigat mandatul de consilier local ca și candidat pe primul loc pe liste la alegerile locale din 2012, din partea Partidului Noua Generație. Însă, din cauza unei decizii de incompatibilitate dată de Agenția Națională de Integritate, Traian Mureșan nu a fost validat de către ceilalți consilieri locali aleși în funcție. Automat, mandatul de consilier local a revenit următorului de pe listele PNG, Sebastian Lazin, care a trecut între timp la PMP.

În decembrie 2012, Traian Mureșan, care a dat în judecată Consiliul Local Dej și consilierii locali alături de primarul Costan Morar, a obținut o decizie favorabilă, în instanță, iar Tribunalul Cluj a decis ca mandatul acestuia să fie validat, sentința fiind definitivă și irevocabilă.

Această sentință a fost comunicată Primăriei Dej în ianuarie 2013, fiind însă prezentată în fața consilierilor locali dejeni mult mai târziu, abia în luna noiembrie.

Pentru nepunerea în aplicarea acestei sentințe a Tribunalului Cluj, prin care se obliga Consiliul Local Dej să valideze mandatul de consilier local a lui Traian Mureșan, acesta a deschis și o acțiune penală. În primăvara acestui an, pentru a mai detensiona situația, traian Mureșan a fost validat într-o ședință de consiliu în funcția de consilier, dar nu a fost lăsat să depună jurământul, pentru că postul său era ocupat încă de Sebastian Lazin, care refuzase să-și dea demisia.

Până la urmă, sătul de tot acest scandal care durează de atâta timp, Sebastian Lazin a decis să demisioneze, locul său fiind luat de Traian Mureșan.

CITIȚI ȘI:

FOTO/VIDEO – Ședință cu scântei a Consiliului Local Dej. Traian Mureșan a fost validat, însă nu a fost lăsat să depună și jurământul

Lazin a refuzat să-și dea demisia, iar Mureșan rămâne cu buza umflată și după ședința de azi a Consiliului Local Dej – VIDEO

Circ pe banii publici la Dej. Telenovela validării consilierului Traian Mureșan se mută din nou în instanță

Telenovela ”Traian Mureșan vs. Consiliul Local Dej” continuă. Pe fir a intrat și Prefectura Cluj

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More