Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Tibi Ușeriu, întâmpinat ca un campion pe aeroportul din Cluj. Printre cei care l-au așteptat a fost și Dacian Cioloș

0 664

Tibi Ușeriu, cel care a câştigat pentru a treia oară consecutiv cel mai dur maraton din lume a aterizat noaptea trecută pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca unde a fost aşteptat de sute de oameni, dar şi de familie şi apropiaţi.

Tiberiu Uşeriu s-a întors în România în noaptea de miercuri spre joi, cu un avion care a aterizat pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Sute de susţinători şi admiratori din întreaga ţară l-au aşteptat şi l-au aplaudat la sosirea în ţară. Cei mai mulţi sunt din Bistriţa-Năsăud, judeţul natal al sportivului şi din Cluj, unde asociaţia Tășuleasa Social, pe care o administrează Tibi Uşeriu, are mai mulţi voluntari şi desfăşoară acţiuni.

Printre sutele de susținători care l-au așteptat pe aeroportul din Cluj pe Tibi Ușeriu s-a aflat și fostul premier Dacian Cioloș.

„A fost destul de dificilă cursa, mai ales ca am întâmpinat două furtuni de zăpadă destul de agresive, la început când au abandonat mulţi şi la final. Ceea ce a fost surprinzător pentru mine a fost că a fost destul de cald, au fost -11 şi -15 grade, în medie, ceea ce e anormal şi pentru ei. A fost un val de caldură, care ne-a ajutat pe toţi. (…) Eu urasc „ice road-ul”, la aproape 300 de km nu mi-a fost uşor. La un moment dat mi-a degerat un deget de la piciorul stâng. Am avut câteva probleme, bineînţeles ştiam ceea ce mă aşteaptă, am gestionat situaţia cum am putut. Sunt putin obosit, pentru că zbor de 2 zile, am 16 ore zbor. Nu am avut nici timp de recuperare, sunt destul de obosit. Din punct de vedere fizic mi-am revenit. Am stat pe antibiotice 5 zile. Cel mai rau am stat anul trecut din punct de vedere fizic, am avut mai multe degerături”, a declarat în faţa jurnaliştilor, la întoarcerea de la Cercul Polar, Tibi Uşeriu.

Sportivul a ţinut să precizeze că această competiţie de la Cercul Polar pe care o câştigă a treia oară este una dedicată amatorilor, chiar dacă revistele de specialitate o includ în topul celor mai dificile de pe mapamond.

Tibi Uşeriu a spus că cel mai probabil va face o pauză în ceea ce privește această competiţie. „O am deja de trei ori câştigată, la un moment dat nu va mai fi o competiţie extremă. Dacă temperaturile devin normale, nu va mai avea famec. Nu sunt un sportiv de performanţă, e o performanţă pe parte de sport de amatori. Psihicul mi l-am format în timp, trecutul mi l-a format”, a afirmat el.

Uşeriu le-a mulţumit celor care l-au încurajat pe parcursul competiţiei.

În ultima sa victorie, Tibi Uşeriu a trecut linia de sosire la mare distanţă de următorul concurent şi a devenit, astfel, singurul om din lume care a câştigat de trei ori consecutiv Ultramaratonul de la Cercul Polar. Ca de fiecare dată, Tiberiu Uşeriu a trecut linia de start ţinând în mâini steagul României, care avea de data aceasta pe el şi însemnele Centenarului Marii Uniri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More