Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Tigari de contrabanda din Ucraina in valoare de 35.000 de euro confiscate la frontiera

1 212

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat mai multe actiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu tigari in urma carora au descoperit 17.400 pachete de tigari de provenienta ucraineana ce urmau a fi introduse ilegal pe piata neagra de desfacere din Romania.

In cadrul uneia dintre actiuni, pentru retinerea persoanelor implicate care nu s-au supus somatiilor prin voce, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase un foc de avertisment si cinci focuri in directia pneurilor unui autoturism.

Drept urmare, doi cetateni, unul roman si unul ucrainean au fost retinuti, un autoturism folosit in activitatea infractionala au fost indisponibilizat, iar intreaga cantitate de tigari in valoare de peste 151.800 lei (aproximativ 35.000 de euro) a fost ridicata in vederea confiscarii.

Azi dimineata, in jurul orei 03.00, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, lucratorii nostri au observat mai multe persoane in timp transportau prin apa raului Tisa, din Ucraina in Romania, pe directia localitatii Teceu Mic, judetul Maramures, mai multe colete voluminoase.

Imediat, au fost observate doua autoturisme marca Volkswagen Sharan, unul de culoare rosie, iar celalalt de culoare gri metalizat, care se indreptau spre malul romanesc al raului Tisa, in directia persoanelor cu colete.

La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a actionat pentru retinerea persoanelor, efectuandu-se somatiile legale prin voce, moment in care acestea au abandonat coletele si au fugit spre directia statului ucrainean, iar autoturismele au demarat in tromba, unul spre directia judetului Satu Mare, iar celalalt spre municipiul Sighetu Marmatiei.

In acest caz, lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase un foc de avertisment in plan vertical si cinci focuri asupra pneurilor unuia dintre autoturisme, conform procedurilor legale si fara sa existe raniti.

In urma actiunii, s-a reusit retinerea autoturismelor, unul cu numere specifice Bulgariei, iar celalalt cu numere de inmatriculare provizorii, precum si a conducatorilor auto, doi cetateni, un roman F.S., de 25 de ani, din judetul Maramures si un cetatean ucrainean, D.I. de 28 de ani.

Intr-unul dintre autoturisme au fost descoperite doua colete cu tigari de provenienta ucraineana, iar la fata locului, langa malul raului Tisa, alte 28 de baxuri care s-au dovedit a contine tot tigari, de aceeasi provenienta.
Cele 30 de colete, care contin 15.000 pachete tigari in valoare de 130.800 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar autoturismul in care au fost descoperite tigari a fost indisponibilizat la sediul sectorului pana la finalizarea cercetarilor.

Totodata, documentele autoturismului cu numere specifice Bulgariei, pe care le-a prezentate cetateanul ucrainean politistilor de frontiera, s-au dovedit a contine urme vizibile de contrafacere.

In cauza, cetateanul roman este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar cel ucrainean pentru savarsirea infractiunile de contrabanda, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul inmatriculat in alt stat, care nu are drept de circulatie in Romania, precum si pentru uz de fals.

Totodata, au fost anuntate si autoritatile de frontiera din Ucraina despre eveniment, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Valea Viseului, au descoperit, in apropierea frontierei de stat, pe comunicatia Bistra-Crasna, langa o casa nelocuita, un numar de 5 colete voluminoase, invelite in folie de culoare neagra.  Imediat, au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

La inventarierea coletelor a rezultat cantitatea de 2.400 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 21.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

In prezent, se efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More