Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Tornadă nemaivăzută în România. Un autocar luat pe sus și aruncat în câmp

0 1.783

O tornadă uriașă s-a produs, marţi, în judeţul Călăraşi, fenomen unic în România. Un autocar cu 39 de persoane la bord a fost ridicat în aer și aruncat zeci de metri pe un câmp.

Imagini apocaliptice în Călăraşi. O tornadă cu o forţă nemaivăzută în ultimul deceniu în România a lovit năprasnic. 10 case din Dragalina au fost transformate în mormane de moloz, distruse după ce rafalele de 90 de km la oră le-au spulberat acoperişurile.

Primele echipaje de urgenţă au fost chemate pentru a salva călătorii dintr-un autocar spulberat de vânt în zona localităţii Drajna. Vântul l-a scos de pe şosea şi l-a răsturnat pe câmp.

Primarul din Dragalina- „Situația nu e deloc plăcută. Avem până la această oră 10 gospodării afectate, cu acoperișul afectat în proporție de 90%”. 

George Iacob, prefect Călărași „Din datele pe care le am eu, în localitatea Constantin Brâncoveanu a bătut o tornadă. Avem un autocar răsturnat. Din 31 de pasageri, 4 au avut nevoie de transport la spital. În acest moment sunt 12 persoane la fața locului. Celelalte persoane au părăsit locul accidentului. Primarul, viceprimarul și întreg comitetul evaluează pagubele tornadei. E o acțiune dinamică. Pe măsură ce se vor verifica toate gospodăriile, vom avea o imagine completă a pagubelor. Din datele pe care le aveam le un moment dat, erau vreo 3 sau 4 case fără acoperiș. Urmează ca primarul să ajungă la fața locului”. 

Imaginile incredibile au fost surprinse de şoferii care s-au oprit să filmeze fenomenul meteo.

Vremea a făcut ravagii și în restul jumătății de sud a țării. La Urlați, în județul Prahova, străzile au fost inundate de ploile torențiale și de grindină.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More