Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Trelleborg Automotive își extinde capacitatea de producție a fabricii de la Dej

0 304

Conf-presa-Trelleborg-someseanul-2014-01-08 11.06.42

Compania Trelleborg Automotive a solicitat și a primit sprijin de la Guvern pentru a-și extinde capacitatea de producție a fabricii din Parcul Industrial ”Arc Parc” de la Dej, urmând a crea în localitate 284 de noi locuri de muncă.

Prin intermediul Schemelor de Ajutor de Stat – inițiativa de stimulare a investițiilor din domeniile cheie ale economiei naționale, Trelleborg a obținut 5,4 milioane de euro pentru cofinanțarea investiției privind ”Extinderea capacității de producție ale unității economice Trelleborg Automotive Dej – fabricarea pieselor antivibrație pentru autovehicule”.

Ca urmare a acestei finanțări, se va construi încă o hală de producție și vor fi angajate încă 284 de persoane, ceea ce va duce la creșterea numărului total de angajați ai companiei la 585.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri la Dej, la care au participat Hans Joerg Greif, director general Trelleborg Automotive, primarul Dejului Costan Morar, deputatul Cornel Itu și consilierul local Nelu Anca.

În cadrul conferinței de presă, Hans Joerg Greif a recunoscut faptul că a șantajat într-un fel statul român pentru a obține finanțarea acestui proiect, admițând că Trelleborg a avut în vedere extinderea capacității de producție atât pentru fabrica de la Dej cât și pentru cea din Polonia. Astfel, s-a luat în discuție faptul că dacă va primi finanțarea din partea statului român se va extinde fabrica de la Dej, iar dacă nu se va obține finanțare, extinderea se va face în altă țară.

Tot în cadrul conferinței de presă de azi, deputatul Cornel Itu a întărit ideea că Trelleborg este ”o firmă care dă constanță, e profesionistă și creează locuri de muncă”.

”Au fost promotorii acestui proiect, l-au documentat foarte bine, l-au susținut foarte bine și, împreună cu primarul Dejului și eu, am acționat pe linia PSD-ului atât la Victor Ponta cât și la Liviu Voinea și l-am susținut. Pentru că trecutul acestei firme, faptul că a creat locuri de muncă, stabilitatea acestei firme, dorința de a dezvolta în România și în Dej, în special, le-a creat oportunități de a fi susținuți”, a mai spus Cornel Itu.

”La Dej încet, încet încep marile investiții. Fujikura s-a extins și a oferit aproximativ 600 de locuri de muncă, Trelleborg-ul a depus documentația pentru a extinde capacitatea cu 45%. În primul rând s-a rezolvat problema socială și meritul este al dânșilor”, a mai spus și primarul Costan Morar.

Trelleborg Automotive Dej, parte a grupului germano-suedez Trelleborg Vibroacoustic, lider mondial în producția de piese antivibrație pentru autovehicule, este principalul furnizor pentru producătorul Dacia-Renault. Dacă în prezent compania are o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro anual, după finalizarea acestui proiect aprobat de Guvern prin ajutor de stat, cifra de afaceri a companiei ar urma să ajungă la 100 de milioane de euro. Noua investiție ar urma să înceapă producția de la începutul anului viitor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More