Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Ultimii ”dragoni transilvani” s-au întors acasă. Unul dintre militarii dejeni au fost sărbătorit în avion

0 116

Aseară a avut loc zborul care a adus acasă ultimii „Dragoni Transilveni”, împreună cu drapelul de luptă al Batalionului 811 Infanterie „Dragonii Transilvani”.

În ultimele 6 luni, infanteriștii dejeni s-au aflat în teatrul de operații Afganistan pentru executarea misiunii din cadrul Resolute Support.

”Un moment emoționant în timpul zborului a fost acela când, în avion, la peste 10000 de metri, i s-a cântat „La mulți ani!” colegului nostru, maistrul militar Radu Mureșan, care și-a sărbătorit ieri ziua de naştere”, precizează Ministerul Apărării Naționale.

Astăzi, 03.03.2016, pe aeroportul militar Câmpia Turzii a avut loc ceremonia de primire din Teatrul de Operaţii Afganistan a comandantului Batalionului 811”Dragonii Transilvani”, a Drapelului de Luptă al unităţii şi a militarilor dejeni, activitate ce marchează întoarcerea în ţară a întregului efectiv al batalionului.

La ceremonia de primire au participat locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie “GEMINA”, general de brigadă Adrian CIOLPONEA, locţiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN”, colonel Ioan-Marian CRISTUREAN, militari din comandamentul Diviziei 4 Infanterie “GEMINA”, din Brigada 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN” şi din Batalionul 811 Infanterie “DEJ”, precum şi un grup de elevi de la “Grupul Tinerilor Voluntari” din Câmpia Turzii care au trimis militarilor aflaţi în misiune scrisori, desene şi mesaje.

După darea onorului, primirea raportului, salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a formaţiei, în alocuţiunea rostită, locţiitorul comandantului diviziei a urat un călduros bun venit militarilor batalionului, le-a mulţumit şi i-a felicitat pentru prestaţia deosebită şi pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit misiunea.

La finalul ceremoniei, “Grupului Tinerilor Voluntari” le-au fost înmânate Certificate de Apreciere, -“Prieten al DRAGONILOR TRANSILVANI”.

Batalionul de Infanterie PROTECŢIA FORŢEI a participat cu un efectiv de 420 militari, în perioada AUGUST 2015 – MARTIE 2016 în cadrul misiunii RESOLUTE SUPPORT, în provincia KANDAHAR, Afganistan.

Misiunea batalionului, în cadrul TASK FORCE POLAR BEAR DRAGONS, a constat în asigurarea securităţii bazei militare Kandahar şi a personalului forţelor coaliţiei dislocate pe acesta, asistenţă şi consiliere pentru forţele armate şi de securitate afgane.

A fost un moment emoţionant şi urăm pe această cale ”Dragonilor Transilvani”, un călduros bun venit, multă sănătate şi bucurii alături de cei dragi.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More