Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Un tânăr dirijor, asistent universitar, găsit spânzurat la Cluj-Napoca

0 635

Dirijorul Tudor Ciupeiu, asistent universitar la Facultatea de Arte din Oradea, s-a sinucis în noaptea de marţi spre miercuri. Acesta a fost găsit spânzurat într-o pădure din zona cartierului clujean Mănăștur.

Dirijorul Tudor Ciupeiu s-a spânzurat cu o funie de creanga unui copac, în zona străzii Câmpului, din cartierul Mănăştur. În jurul orei 2.30 el a fost găsit fratele său, cu care dirijorul locuia, de o vreme, la Cluj.

Bărbatul avea doar 32 de ani, dar preda de mai mulţi ani la Universitatea din Oradea. Tudor Ciupeiu era căsătorit cu o colegă de la facultate, iar împreună aveau o fetiţă în vârstă de 8 ani.

Colegii dirijorului spun că în ultima perioadă acesta suferise mai multe dezamăgiri: mama sa, de care era apropiat, a murit, iar el urma să divorţeze de soţie. Dirijorul ar fi fost supărat şi din cauza faptului că nu-şi permitea să-şi facă doctoratul la Cluj.

Drept urmare, risca să-şi piardă locul de muncă, pentru că nu avea un doctorat în Muzică, aşa cum legea îl obligă. Dirijorul avea probleme şi la Universitate. În ultima lună, a absentat nemotivat de la multe cursuri şi urma să fie cercetat de o comisie disciplinară.

Născut la Cluj-Napoca în 1985, Tudor Ciupeiu a urmat cursurile Liceului de Muzică ”Sigismund Toduţă”, iar în 2008 Academia de Muzică ”Gheorghe Dima”, specializarea dirijat simfonic. Ulterior s-a stabilit la la Oradea, unde şi-a început cariera didactică ca preparator univeristar la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Oradea, în 2009. Din 2015 a devenit asistent universitar şi era considerat un talent deosebit de specialişti.

Apropiaţii spun că totul s-a schimbat după decesul mamei sale şi după ce a început preocesul de divorţ cu soţia sa, Andrada Ciupeiu, care predă vioara tot la facultatea din Oradea. Cei doi aveau o fetiţă din 2009, care locuieşte în prezent cu mama ei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More