Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO | Un tren ce transporta substante chimice a deraiat si a explodat in SUA

0 36

tren deraiat sua

Un tren care transporta substanţe chimice a fost implicat într-un accident cu un camion la periferia oraşului Baltimore, în SUA, iar şoferul a fost rănit grav. În urma accidentului, trenul a explodat, iar deflagraţia a fost resimţită pe o rază de câţiva kilometri.

Potrivit reprezentanţilor pompierilor din Baltimore, produsele chimice care au ars nu sunt toxice, însă o imensă coloană de fum negru şi alb s-a ridicat din carcasele vagoanelor. Autorităţile le-au cerut locuitorilor să evacueze zona.

Din cele 45 de vagoane, cel puţin 12 au deraiat, iar unul dintre ele „conţine un produs clasificat de Departamentul Transporturilor drept substanţă periculoasă”, a anunţat compania feroviară CSX într-un comunicat, dar acest vagon nu a luat foc, potrivit pompierului citat. „Este vorba despre clorat de sodiu, un oxidant folosit într-o varietate de procese industriale”, a precizat CSX, citat de Mediafax.ro.

Restul vagoanelor transportau alte produse, între care lemn şi hârtie.

Şoferul camionului a fost spitalizat în stare gravă, au anunţat serviciile de intervenţie din Baltimore. Cei doi angajaţi aflaţi la bordul trenului nu au fost răniţi grav, potrivit CSX.

Circumstanţele acestei coliziuni, ale deraierii şi exploziei, care au avut loc în jurul orei 21:00, ora României, rămân confuze, dar şeful pompierilor a explicat că locul exploziei se află la câteva sute de metri de cel al deraierii. Patru clădiri din vecinătate au fost avariate de suflul exploziei, scrie citynews.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More