Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Urmarea perchezițiilor de la Fizeșu Gherlii, Apahida și Vultureni

0 68

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au reţinut, în urma unor percheziţii domiciliare, 11 bărbaţi bănuiți de fapte de înşelăciune comise în perioada octombrie 2015- februarie 2016, prin vânzarea de apă în loc de motorină. Cinci dintre aceștia au fost arestați preventiv.

În baza probatoriului administrat în dosarul privind comiterea infracțiunilor de înşelăciune prin vânzarea de apă în loc de motorină, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Cluj-Napoca a dispus sesizarea instantei de judecată cu propunere de arestare preventivă, care a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe o perioada de 30 zile, pe numele a cinci dintre cei 11 bărbaţi reţinuţi, instituirea măsurii cercetării sub control judiciar pentru 3 bărbaţi, restul de trei fiind cercetaţi  în stare de libertate.

În 1 martie, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţia 7 Poliţie, sub coordonarea directă a procurorului de supraveghere din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Cluj-Napoca, cu sprijinul Serviciului de Operatiuni Speciale Cluj-Napoca şi a Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 11 descinderi la adrese din municipiul Cluj-Napoca, comunele Apahida, Fizeșu-Gherlii și Vultureni, județul Cluj, la persoane bănuite de fapte de înşelăciune prin vânzarea de apă în loc de motorină.

Polițiștii au indisponibilizat un autoturism folosit la comiterea faptelor, telefoane mobile, precum şi echipament de protecţie care ar fi fost folosite la comiterea infracţiunilor.

În urma activităţilor de cercetare penală efectuate, poliţiştii au stabilit că, in perioada octombrie 2015-februrie 2016, cei 11 bărbaţi ar fi comis un număr de 70 de acte infracţionale, dintre care 20 infractiuni de înşelăciune, 13 tentative la infractiunea de înşelăciune, precum şi 37 de acte de complicitate la infracţiunea de înşelăciune şi tentativă la infractiunea de înşelăciune.

Cei în cauză ar fi comercializat cantitatea de 11.000 litri apă drept motorină, la prețul de 2,5-3,5 lei/litru, alți 8.000 litri încercând să-i vândă fără a reuşi, cauzând un prejudiciu de aproximativ 50.000 lei unui număr de 28 de persoane vătămate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More